Izvor: RTS, 07.Mar.2024, 00:06

Бледо рођенданско издање Реала, кроз иглене уши до четвртфинала Лиге шампиона

Фудбалери Реал Мадрида остварили су четврти узастопни пласман у четврфинале Лиге шампиона. Реми са Лајпцигом 1:1 био је довољан тиму Карла Анчелотија у реванш мечу осмине финала да се домогне фазе у којој ће играти осам најбољих тимова у Европи.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Реал Мадрид је на 122. рођендан успео да дође до четвртфинала Лиге шампиона. 20. пут у историји обезбедио је место међу осам најбољих европских тимова.
Стрелци на утакмици били су Винисијус за Реал у 65. минуту, након грешке Лајпцига у нападу, услед чега је дошло до контранапада у коме су суделовали Тони Крос, Џуд Белингем и у завршници поменути Бразилац.
Вођство екипе Реала није дуго трајало, Вили Орбан је одлично реаговао у противничком шеснаестерцу и три минута касније после центаршута Давида Раума поравнао је резултат на "Сантијаго Бернабеу".
Свеукупни утисак након меча је да је тим Лајпцига био одличан, али је недостајала срећа да стекну повољан резултат. Играчи немачке екипе су током првог полувремена били равноправан противник европском великану. Поред тога, у појединим елементима игре били су бољи од домаћих. Ефикасно су маркирали Џуда Белингема и транзициону игру су веома добро спроводили.
Реал је понајвише захваљујући резултату из Немачке 1:0 изборио пласман у наредну фазу такмичења. У Мадриду су се често чули звиждуци с трибина стадиона. Негодовање изазвано неубедљивом игром се можда и одразило на играче домаћих, јер деловало је као да се нису довољно добро сналазили у игри коју је Винисијус морао да подстиче, јер су Тони Крос и Белингем борили да добију лопту близу свог шеснаестерца.
Ипак, Лајпциг није успео ништа да уради из игре по којој је препознатљив - контранапад, јер су Реалови дефанзивци увек били испред лопте и веома близу противничких играча.
Отворена и разиграна фудбалска представа у Мадриду у оквиру осмине финала је завршена ремијем, али је Реал уз сво залагање Лајпцига ипак био бољи тим.
У другој утакмици вечери Манчестер сити је савладао Копенхаген 3:1, тим из Енглеске са укупних 6:2 иде у наредну рунду.
Поред Реала и Ситија, пласман у четвртфинале раније су обезбедили Бајерн Минхен и Пари Сен Жермен.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.