Izvor: RTS, 07.Mar.2024, 00:11

Ситију осам минута било довољно за четвртфинале Лиге шампиона

Фудбалери Манчестер ситија савладали су Копенхаген на "Етихаду" са 3:1 у реванш мечу oсмине финала Лиге шампиона. Бранилац титуле са укупних 6:2 се пласирао у четвртфинале тог такмичења.
Тим Пепа Гвардиоле је за учињено у првом мечу у Данској било >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << потребно тек једно полувреме на "Етихаду".
Осам минута је било довољно да се реши свака сумња о непријатном изненађењу по домаћина. Прво је Аканђи лепим волејом са петерца у петом минуту начео мрежу Копенхагена. Гол је постигао на асистенцију Алвареза, извођача корнера.
Аргентинац се три минута касније уписао и у стрелце, захваљујући пре свега неспретној реакцији голмана и капитена Копенхагена Грабаре. Лопта се после заиста врхунског шута тик изван шеснаестерца одбила о скупљене руке Грабаре нешто више изнад његовог лица, па је скренула у мрежу.
Копенгахен је приказао да има квалитетне појединце са фудбалским знањем у акцији за једини гол на мечу. Контранапад у 29. минуту је окончан дуплим пасом и "штикла" асистенцијом Оскарсона за гол Елјунусија.
Није прошло без Ерлинга Холанда. Изборио се против два чувара у казненом простору у 45+3. минуту за 3:1.
У другом полувремену није било промене резултата, ни превеликих узбуђења. Једино се десила непријатна сцена, пошто је играч Ситија Нуњез приликом пада поломио прст леве шаке. Тај кадар није за оне са слабим желуцем. Медицинско особље је брзо реаговало и фиксирало прст, али је он морао да оде на клупу.
Копенхаген наставља низ без победе на енглеском тлу у Лиги шампиона. Следи им велика борба за титулу у Данској против Митјиланда и Брондбија.
У другом мечу вечери Реал Мадрид и Лајпциг су одиграли 1:1, "краљевски клуб" са укупних 2:1 иде даље.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.