Izvor: RTS, 06.Mar.2024, 14:49

Сферопулос: Монако има тим за фајнал-фор, тешко је играти без плејмејкера

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос рекао је дан уочи дуела са Монаком у 28. колу Евролиге да противник црвено-белих има тим за фајнал-фор, али да ће његови играчи покушати да искористе сваку прилику која им се укаже.
Кошаркаши Монака >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дочекаће у четвртак од 19.00 сати на свом терену екипу Црвене звезде.
"Монако је веома атлетски тим, морамо да исконтролишемо њихову енергију јер из тога долази предност. Морамо тактички да одиграмо добру одбрану и да покушамо да нашкодимо њиховом нападу. Потребно је да видимо који је најбољи начин да их нападнемо и да искористимо сваку прилику која нам се укаже. Знамо да су тим за фајнал-фор, али борићемо се за наше шансе", рекао је Сферопулос на конференцији за медије у Београду.
Кошаркаш Монака Мајк Џејмс има шансу да на сутрашњем мечу обори рекорд Евролиге по броју постигнутих поена у овом такмичењу. Американцу недостаје само 12 поена како би престигао Василиса Спанулиса и постао најбољи стрелац у историји Евролиге.
"Као тренер увек поштујем све играче, посебно када су талентовани и на високом нивоу све ове године. Џејмс има велико поштовање с моје стране, један је од најбољих икада у Европи. Сећам се када је почео своју каријеру у Грчкој у мом бившем тиму - Колососу. Има моје велико поштовање и желим му много среће", истакао је тренер Црвене звезде.
Звезда без петорице играча путује у Монако За Црвену звезду на сутрашњем мечу неће играти Милош Теодосић, Никола Топић, Треј Томпкинс, Далибор Илић и Дејан Давидовац.
"Тешко је играти без плејмејкера. Теодосић и Топић нису ту, имамо само Јага дос Сантоса. Адам Ханга му помаже, али није лако играти без плејмејкера. Поједини тимови тешко играју без једног плејмејкера, нама недостају двојица", нагласио је Сферопулос.
Црвена звезда је продужила уговор Треју Томпкинсу, али Американац још увек није, а неће ни у Монаку дебитовати у црвено-белом дресу.
"Томпкинс је у фази када тренира индивидуално, али је у последњем делу своје рехабилитације. Надам се да ће у наредне две недеље да буде у могућности да помогне тиму", навео је Сферопулос.
Давидовац постао отац Дејан Давидовац ће пропустити меч са Монаком из лепших разлога јер је недавно први пут постао отац, док је Далибор Илић болестан.
"Дао сам два слободна дана Давидовцу, који је постао отац први пут. Желим да проведе време са својом породицом и бебом јер смо ми пре свега људска бића, а тек онда спортисти. Илић је болестан, тако да неће ићи у Монако", закључио је Сферопулос.
Црвена звезда се тренутно налази на 16. месту на табели Евролиге са 10 победа и 17 пораза, док је Монако четврти са скором 17-10.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.