Izvor: RTS, 06.Mar.2024, 00:07

Лацио ипак није крем европског фудбала, Бајерн лако до четвртфинала Лиге шампиона

Фудбалери Бајерна победили су у Минхену Лацио резултатом 3:0 у реванш утакмици осмине финала Лиге шампиона и са укупних 3:1 у двомечу изборили пласман међу осам најбољих у Европи.
Бајерн Минхен је на "Алијанц арени" надокнадио гол заостатка из Рима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и у двомечу тимова који су уздрмани лошим резултатима у домаћим првенствима купио мало мира и продужио наду да сезона, бар на европској сцени, неће бити за заборав.
Наставили су Баварци традицију и 12. пут у последњих 13 сезона изборили пласман у четвртфинале Лиге шампиона. Само их је Ливерпул 2019. елиминисао у двомечу осмине финала.
Лацију предност стечена на "Олимпику" није била довољна да други пут у историји клуба уђе међу осам најбољих тимова Европе, пошто је у Немачкој био потпуно инфериоран. Гости су утакмицу завршили без шута у оквир гола иако су читаво друго полувреме морали да јуре резултат.
Зихерашки се тим Мауриција Сарија од првог до последњег судијског звиждука у потпуности посветио одбрани свог гола, покушавао је да умртви игру и успори нападе Бавараца, али је у финишу првог полувремена сурово кажњен за такав приступ.
Бајерн је био доминантан и опасан чим је крочио на терен, константно је правио проблеме одбрани Лација и стварао велики број шанси, мада је цео двомеч могао да оде у другом смеру да Ћиро Имобиле у 37. минуту није промашио недопустиво.

Закањи је добро заврнуо лопту у шеснаестерац, она је закачила по глави једног дефанзивца Бајерна, таман толико да прескочи другог и спусти се право на чело Имобилеу који се обрукао потпуно усамљен на другој стативи.
Само два минута касније стигла је казна и на семафору је писало 1:0 за Бајерн. Милер је једну дубинску лопту луцидно спустио на пенал, Гереро се нашао на правом месту и проследио је до Кејна који је главом са ивице петерца погодио гол.
Када је већ начео мрежу до тада одличног Проведела, решио је Бајерн да посао заврши пре одласка на одмор. У другом минуту надокнаде првог полувремена Томас Милер се, као и обично, затекао баш тамо где треба. Избегао је недозвољену позицију на рубу петерца и главом у гол скренуо лопту коју је из волеја са десног бока шутнуо Де Лихт.
Иако су из позиције тима којем одговара и нерешен резултат за 45 минута доспели у ситуацију да им је неопходан погодак, гости ни у другом делу игре нису показивали амбицију да одлучније крену ка голу успаваног Нојера. И даље су се бранили плитко на својој половини терена, а све узбудљиво дешавало се пред Проведелом.
Није голман Лација успео да спречи Кејна у 66. минуту да постигне свој шести гол у актуелној сезони Лиге шампиона. Сане се по десној страни ослободио чувара и добро шутирао, Проведел је тешком муком одбио лопту, али само до Енглеза којем није било тешко да је ћушне у небрањену мрежу.
Могао је Лацио назад у Рим и са убедљивијим поразом, али су у 71. минуту голман небескоплавих и статива заједничким снагама зауставили ударац Милера након брзог контранапада Бајерна.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.