Izvor: RTS, 06.Mar.2024, 00:01

Пошаст звана Килијан Ембапе протутњала Сан Себастијаном

Фудбалери Пари Сен Жермена славили су 2:1 (1:0) над Реал Сосиједадом у реваншу осмине финала Лиге шампиона и са укупних 4:1 иду у наредну фазу.
ПСЖ је оправдао улогу фаворита и поред дуже листе повређених играча (Маркињос, Шкрињар, Переира, Курзава, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Кимпембе). Реал Сосиједад од пораза у првом мечу на "Парку принчева" је у врло лошој форми на свим фронтовима и дуел са кандидатом за трофеј није их утешио.
Довољан је био индивидуални таленат капитена гостију Килијана Ембапеа да се запечати пролаз у четвртфинале. Две врхунске, а опет различите мајсторије француског мајстора.
Прво је у 15. минуту показао врхунску технику дриблинга и шута. Примио је дугу лопту Дембелеа на левом крилу, па је после неколико дриблинга у стилу младог Кристијана Роналда десном ногом погодио даљу малу мрежу.
Други гол на овом мечу, трећи у оба дуела, Ембапе је постигао у 56. минуту. Његова хитрина је опет дошла до изражаја. Корејац Ли је десет минута по уласку у игру послао врхунску дугу лопту са половине ПСЖ-а за потпуно заборављену суперзвезду на левој страни. Чим су дефанзивци домаћина видели да им је одмакао на раздаљину од једне светслосне године, дигли су руке, али не због офсајда, већ од немоћи. Уследила је шетња до гола и егзекуција.
Оба тренера су до краја искористили све измене, Енрике да одмори носиоце, а Беренећеа да пружи прилику и другим играчима у моментима кад је питање победника решено.
Почасни погодак за домаћина дело је Микела Мерина у 89. минуту.
Реал Сосиједад се враћа обавезама у Ла Лиги, где је тренутно ван конкуренције за Европу.
У среду се играју реванш дуели мечева Реал Мадрид-Лајпциг и Манчестер сити-Копенхаген.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.