Izvor: RTS, 05.Mar.2024, 16:51

Фудбалерке Србије против Шкотске, Словачке и Израела у квалификацијама за ЕП

Женска фудбалска репрезентација Србије играће у Групи Два Дивизије Б са селекцијама Шкотске, Словачке и Израела у квалификацијама за Европско првенство 2025. године, одлучено је жребом у Ниону.
Жребу су присуствовале и представнице ФСС, потпредседница >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Сандра Сремчевић и тим менаџер А репрезентације Бојана Веселиновић.
ЕП ће бити одржано од другог до 27. јула 2025. године у Швајцарској. На ЕП 2025. ће учествовати 16 репрезентација, а директан пласман је изборила домаћин, селекција Швајцарске.
Из ФСС подсећају да ће први пут квалификације за ЕП бити одигране по новом систему, налик такмичењу у Лиги нација.
"У три дивизије, репрезентације су подељене по групама. Систем је такав да директан пласман на ЕП из групне фазе квалификација могу да обезбеде само првопласиране и другопласиране репрезентације из група у Дивизији А. Затим следе две фазе баража. У првој фази баража ће се састати трећепласиране и четвртопласиране селекције из група из Дивизије А са пет првопласираних и три најбоље другопласиране селекције из група у Дивизији Ц", саопштио је ФСС.
"Такође, у првој фази баража састаће се првопласиране и две најбоље другопласиране селекције из група у Дивизији Б са две слабије другопласиране и трећепласираним репрезентација из група из Дивизије Б. Победници прве фазе баража затим иду међусобно у другу фазу баража једни против других. Седам победника друге фазе баража избориће пласман на ЕП 2025", наводи се у саопштењу ФСС.
Квалификације за ЕП 2025. почињу у априлу, а трајаће до јула ове године. Баражи за ЕП 2025. почињу крајем октобра и биће завршени крајем новембра и почетком децембра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.