Izvor: RTS, 05.Mar.2024, 14:28

Ђоковић имао први тренинг у Индијан Велсу

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић имао је први тренинг на тениским теренима у Индијан Велсу, саопштили су организатори турнира. Спаринг партнер првог тенисера света био је Себастијан Корда, тренутно 29. тенисер на АТП листи.
Организатори турнира >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су на друштвеним мрежама објавили да је Новак Ђоковић стигао из Лос Анђелеса и имао први тренинг на комплексу у Индијан Велсу.

Посебно су истакли да је Ђоковићу ово први излазак на терене популарног "петог гренд слема" после пет година.
И сам Ђоковић је у ранијим изјавама истакао колико му значи повратак пред сјајну публику и на терене на којима је освојио серију титула.
"Сада смо у 2024. години, последњи пут сам играо на Индијан Велсу 2019. године. Прошло је пет година, предуго да се не буде део тениског раја, једног од без сумње најбољих турнира на свету. Ово је вероватно омиљени турнир многим играчима, укључујући и мене. Не могу да дочекам да дођем и играм поново пред неким од најбољих навијача које имамо. Прва титула на Индијан Велсу, коју сам освојио 2008. године, била је једна од најбољих титула у мојој каријери у том тренутку. Имао сам среће да освојим турнир још четири пута, да играм неке невероватне мечеве у финалу, против Федерера, Надала, многих сјајних тенисера. Радујем се повратку", истакао је Ђоковић.
По одлуци жреба Новак Ђоковић је слободан у првом колу, а у другом очекује победника меча између Аустралијанца Александра Вукића и некога од квалификаната.
Према пројекцији жреба трећа рунда требало би да донесе окршај са Томасом Ечеверијем, којег је Ђоковић лако савладао у Мелбурну, мада је могуће да га ту сачека и Кинез агресивног стила игре Џиџен Џанг.
Иго Амбер, освајач титуле у Дубаију, пројектовани је ривал у осмини финала – он или Томи Пол, који је освојио титулу у Даласу и играо финале Делреј бича, пре пораза у првом колу Акапулка.
У четвртфиналу мастерса у Индијан Велсу Новак Ђоковић би могао да се састане са Хубертом Хуркачем, а потенцијални ривали у полуфиналу су му Данил Медведев и Холгер Руне.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.