Izvor: RTS, 04.Mar.2024, 09:43

Рајаковићев Торонто продубио кризу Хорнетса, Мицић у првој петорци

Кошаркаши Торонта, које се клупе предводи српски тренер Дарко Рајаковић, победили су на свом паркету екипу Шарлота резултатом 111:106 у НБА лиги. Репрезентативац Србије Василије Мицић меч је завршио са 12 поена и шест асистенција.
Шарлот је на гостовању >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Торонту претрпео четврти пораз у низу у НБА лиги, док су Репторси Дарка Рајаковића прекинули своју негативну серију од две утакмице без тријумфа.
Након изједначеног првог полувремена у којем ниједан од тимова није стекао двоцифрену предност, домаћи су крајем трећег квартала први пут умакли на плус десет (78:68), а затим почетком последњег водили и са највећих 15 поена разлике (90:75).
Упорни Шарлот се серијом 11:0 потпуно вратио у игру, чак накратко имао и поен предности, али су Репторси били прибранији у завршници, одговорили су са шест поена у низу и преломили меч у своју корист.
Репрезентативац Србије Василије Мицић почео је утакмицу у првој петорци Шарлота. Провео је на паркету 35,5 минута током којих је постигао 12 поена, поделио шест асистенција, ухватио две лопте и две украо. Погодио је из игре пет шутева из 13 покушаја (0/2 за три поена).
Најефикаснији међу Хорнетсима био је Брендон Милер са 26 поена и 10 скокова. Мајлс Бриџис је убацио 20, а Грант Вилијамс 18 поена, уз 13 ухваћених лопти. Добар је био и некадашњи играч Партизана Давис Бертанс - погодио је четири тројке из девет покушаја и сакупио 14 поена.
Победнички тим је предводио Имануел Квикли са дабл-дабл учинком - 22 поена и 11 асистенција. Поен више постигао је Ер-Џеј Берет.
Торонто тренутно заостаје три победе за Атлантом и жељеним десетим местом које води у плеј-ин Источне конференције, док је Шарлот 13. на табели, само позицију испод Репторса, али са чак осам тријумфа мање.
НБА лига, резултати:
Далас – Филаделфија 116:120
Бостон – Голден Стејт 140:88
Минесота – Клиперс 88:89
Орландо – Детроит 113:91
Торонто – Шарлот 111:106
Кливленд – Њујорк 98:107
Сан Антонио – Индијана 117:105
Финикс – Оклахома 110:118

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.