Izvor: RTS, 03.Mar.2024, 08:11

Усхићени Партизан на мотивисану Цедевита Олимпију у судару изједначених тимова

Кошаркаши Партизана од 18.45 дочекују Цедевита Олимпију у "Штарк арени" у мечу 21. кола АБА лиге.
Пресудни период сезоне за Партизан, нерочито у Евролиги. Ефес је био талија прошле сезоне, остаје да се види да ли ће и ове. Црно-бели се боре на евро-сцени >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << за плеј-ин, а у региону за друго место.
После феноменалног повратка по завршетку репрезентативне паузе, те великог олакшања и уједно усхићења навијача следи велики изазов у виду екипе са којом тешко актуелни првак излази на крај. Нарочито на гостујућем терену. Цедевита Олимпија од 2018. није поражена од Партизана на свом терену, а умели су да отежају посао и у Београду. Последњи пут су славили против Партизана у Београду 11. децембра 2021. године, било је 96:89.
У односу на први дуел ова два тима у текућој сезони, у редовима гостију из Љубљане нема Клемена Препелича и Карла Матковића, носилаца у тој фази сезоне уз Јаку Блажича. 
После изненађујућег пораза од СЦ Дербија у Подгорици 82:78, освајач Купа Словеније је нанизао два тријумфа над српским тимовима - против Борца у Чачку 74:65 и 82:75 над ФМП-ом у "Стожицама".
Катастрофалних 1-17 у групној фази Еврокупа им је бар донело бригу мање неиграњем два такмичења, па стога могу да се боље припреме за екипе у АБА лиги. И "Змајевима" је изузетно тежак период у календару, јер им после меча у Београду долази другопласирана Будућност. Од ова два меча им зависи позиција на табели. Наравно, ако не киксирају.
Такође, Партизану ће дуел у Подгорици крајем марта бити круцијалан, али прво да се савлада ривал из прошлогодишњег полуфинала АБА лиге. Тиму Жељка Обрадовића ће бити врло важно и да победе са бар пет поена разлике, чиме би имали предност у међусобном скору.
Жељко Обрадовић је пред меч навео да у тиму неће бити Нанелија, Јарамаза и Вукчевића.
"Противник са неким стварима које су веома битне, са новим тренером и са новим играчима. На нама је да пробамо да наставимо на начин на који смо играли последњу утакмицу, са великом борбеношћу и са жељом да уђемо у серију добрих резултата. Џејмс Нанели и Огњен Јарамаз и Тристан Вукчевић нису тренирали тако да су њих тројица били ван тима на тренингу, сви остали су у реду", истакао је Обрадовић са клупски сајт.
Дуел трећепланираних тимова идентичног скора 14-6 почиње у 18.45 у "Штарк арени", а њега можете да пратите из часа у час на нашем порталу.
Распоред и резултати 21. кола АБА лиге:
Петак:
Задар - Сплит 77:61
Субота:
ФМП - Борац 86:72
Недеља:
Крка - Мега 17.00
Партизан - Цедевита Олимпија 18.45
Морнар - Црвена звезда 21.00
Понедељак:
Будућност - Игокеа 19.00
Уторак:
Цибонаа - СЦ Дерби 19.00
Табела:
Црвена звезда 17-3
Будућност 15-5
Партизан 14-6
Цедевита Олимпија 14-6
Задар 12-9
Игокеа 11-9
Мега 10-10
СЦ Дерби 10-10
Сплит 9-12
Борац 9-12
Цибона 7-13
ФМП 7-14
Крка 4-16
Морнар 4-16

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.