Izvor: RTS, 02.Mar.2024, 09:09

Звезда против ТСЦ-а, увертира за вечити дерби

Фудбалери ТСЦ-а дочекаће на свом терену екипу Црвене звезде у оквиру 23. кола Суперлиге Србије, утакмица ће почети у 16.00.
ТСЦ и Црвена звезда су непоражени у пролећном делу шампионата, тмови су уписали по три победе.
Након овог дуела, црвено-бели >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ће играти против вечитог ривала - Партизана, с тога ће меч у Бачког Тополи бити својеврсна увертира за најпраћенији фудбалски дуел у домаћем шампионату.
Црвена звезда има одличан биланс у међусобним сусретима са ТСЦ-ом. На 14 утакмица, црвено-бели су у 11 наврата били бољи тим, два пута је меч завршен без победника, док је екипа из Бачке Тополе само једном поразила Звезду.
Први пут су данашњи ривали одиграли меч у Купу Србије 2018. године, за време првог тренерског мандата Владана Милојевића. Утакмица је завршена 4:1 у корист црвено-белих.
Најубедљивију победу над тимом са севера Србије, београдски тим је забележио 30. августа 2020. године, када је на "Маракани" резултат био 5:0. Александар Катаи је за 45 минута постигао три гола.
Најефикаснији појединац из Звезде у дуелима са тимом из Бачке Тополе је Мирко Иванић са шест погодака, а онда следи Катаи са пет голова.

Форме екипа, некадашњи играчи Звезде окосница ТСЦ-а Црвена звезда је у пролећном делу Суперлиге забележила три победе уз гол разлику 8:1. Звезда је тренутно друга на табели са 55 бодова и под Милојевићем најчешће наступа у формацији 4-2-3-1, најистуренији је Шериф Ендиај од кога се у овом делу првенства очекује велики број голова. 
Креатори игре у Звездином тиму су Гејлор Канга, Мирко Иванић и Инбом Хванг. Штоперски чине Урош Спајић и капитен Александар Драговић, леви бек је Милан Родић, док је позиција десног бека и даље упитна. На прошлој утакмици млади Огњен Мимовић је искористио поверење тренера Милојевића. Питер Олајинка и Осман Букари дејствују по бочним странама.
ТСЦ је тренутно трећепласирани тим у националном првенству. На првој утакмици после зимске паузе фудбалери Жарка Лазетића су савладали ИМТ у гостима са 2:0. Друга утакмица им је донела тешко извојевану победу, минималним резултатом над Радником из Сурдулице на домаћем терену, док су последњи дуел пред сусрет са Црвеном звездом одиграли у Панчеву против Железничара - 3:2.
ТСЦ најчешће наступа у формацији 4-2-3-1. На голу је Вељко Илић који је поникао у редовима Звезде. Позиција десног бека је резервисана за Милоша Цветковића, некадашњег играча црвено-белих, а на левој страни дејствује Немања Петровић капитен екипе.
Штоперски тандем чине још један Звездин ђак - Немања Стојић и ново појачање Алекса Пејић. У везном реду игром диригује Ифет Ђаковац и два креатора која су носила црвено-бели дрес Милош Вулић и Петар Станић.
На крилним позицијама се налазе Александар Ћирковић и искусни Саша Јовановић, док је најистуренији Милош Пантовић, који је поникао у Звезди. 
Опције са клупе су Горан Антонић, Вукашин Крстић, Милан Радин, Иван Милосављевић, Никола Кувељић, Бенце Шош, Марко Ракоњац и Урош Миловановић.
Распоред и резултати 23. кола Суперлиге Србије
Петак:
Раднички 1923 - ИМТ 1:0
Чукарички – Напредак 2:1
Субота:
Јавор – Војводина 14.00
ТСЦ – Црвена звезда 16.00
Партизан – Железничар 18.30
Недеља:
Нови Пазар – Младост 14.30
Вождовац – Спартак 16.30
Раднички Ниш – Радник 18.30
Табела:
1. Партизан 56
2. Црвена звезда 55
3. ТСЦ 46
4. Чукарички 38
5. Раднички 1923 35
6. Младост 32
7. Нови Пазар 30
8. Војводина 30
9. Вождовац 28
10. Напредак 28
11. Спартак 27
12. Раднички Ниш 23
13. ИМТ 21
14. Јавор 21
15. Железничар 19
16. Радник 11

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.