Izvor: RTS, 02.Mar.2024, 09:09

Партизан се против Железничара припрема за вечити дерби

Фудбалери Партизана дочекују екипу Железничара из Панчева у мечу 23. кола Суперлиге Србије.
Партизан би победом обезбедио себи прво место пред вечити дерби који је на програму следеће недеље.
Црно-бели су у прва три меча у пролећном делу сезоне >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << забележили сва три тријумфа и у одличном расположењу дочекују Железничар који је у последња три кола освојио само један бод.
Освајањем нових бодова у Сурдулици, Партизан је још једном показао да је стекао рутину побеђивања у мечевима у којима им услови нису наклоњени, а игра не тече онако како је тренер Игор Дуљај замислио.
Док су новајлије биле у првом плану против ИМТ-а, играчи из омладинског погона донели су победу у Сурдулици и показали да Партизан осим иностраних фудбалера увек може да се ослони на своје ђаке.
Међутим, ђацима је увек потребан учитељ, што је управа црно-белих препознала и почетком недеље продужила уговор са Бибрасом Натхом до лета 2025. године.
Искусни везиста наставиће да диригујуе средином терена екипе Игора Дуљаја и донети преко потребну дозу искуства у борби за титулу.
Железничар је са друге стране показао да је веома опасна екипа, упркос томе што нису то успели да наплате у прва три дуела у другом делу сезоне.
Играли су против три веома квалитетна тима из горњег дела табеле (Нови Пазар, Чукарички и ТСЦ) и успели да постигну пет голова на та три меча.
Међутим, одбрана није била на нивоу, те је екипа из Панчева примила чак седам погодака што је било довољно само за реми са Новим Пазаром.
Услед таквих резултата Панчевци нису успели да се одмакну од зачеља табеле и тренутно се налазе на 15. месту са два бода мање од Јавора и ИМТ-а који се такође муче у наставку сезоне.
У првом мечу у сезони који су два тима одиграла у Панчеву, Партизан је славио резултатом 2:1. Голове за црно-беле тада су постигли Матеуш Салдања и Гајас Захид, док је једини погодак за домаћина био дело Александра Ђорђевића са пенала.
Тренер црно-белих Игор Дуљај изјавио је да очекује сличну утакмицу као у Панчеву, као и да ће се Ксандер Северина наћи у саставу за меч. 
Улаз на "Стадион Партизана" биће бесплатан.
Суперлига Србије, 23. коло:
Петак:
Раднички 1923 - ИМТ 1:0
Чукарички – Напредак 2:1
Субота:
Јавор – Војводина 14.00
ТСЦ – Црвена звезда 16.00
Партизан – Железничар 18.30
Недеља:
Нови Пазар – Младост 14.30
Вождовац – Спартак 16.30
Раднички Ниш – Радник 18.30
Табела:
1. Партизан 56
2. Црвена звезда 55
3. ТСЦ 46
4. Чукарички 38
5. Раднички 1923 35
6. Младост 32
7. Нови Пазар 30
8. Војводина 30
9. Вождовац 28
10. Напредак 28
11. Спартак 27
12. Раднички Ниш 23
13. ИМТ 21
14. Јавор 21
15. Железничар 19
16. Радник 11

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.