Izvor: RTS, 01.Mar.2024, 23:44

Рубио није помогао Барселони - победа Монака у "Блауграни"

Барселона је на домаћем паркету изгубила од Монака 77:67 у утакмици 27. кола Евролиге. Кошаркаши Фенербахчеа савладали су екипу Басконије у Истанбулу 111:96.
Монако се попео на четврто место на табели и сада има изједначен скор са Панатинаикосом и Виртусом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и сви су на победу далеко од другопласиране Барселоне.
Деби Рикија Рубија у новом мандату у дресу Каталонаца није протекао онако како су навијачи очекивали. Искусни плејмејкер није утицао на исход меча против представника из Кнежевине.
Домаћин је боље отворио утакмицу у "Блауграни". Екипа Рожера Гримауа водила је после прве четвртине са завидних 21:12. Друга деоница је припала гостима из Монака који су до полувремена пришли ривалу на два поена заостатка - 35:33.
Трећа четвртина поново је припала екипи Саше Обрадовића. У скоро одличној офанзивној игри успели су да успешно реализују 12 шутева из 15 покушаја, са савршених девет од девет за два.
Предност у последњој четвртини Монако је успешно чувао и на крају заслужено тријумфовао 77:67.
Јан Весели био је најефикаснији кошаркаш на мечу са 19 поена уз 10 скокова, Лапровитола је додао 13. Рики Рубио је уписао пет поена, два скока и асистенцију.
У тиму Монака, најистакнутији био је Мајк Џејмс са 17 поена, Страцел је додао 13, Мотејунас је постигао 12, Блосомгејм и Хол по 10.
Фенербахче прекиунуо низ пораза Фенербахче је прекинуо низ од два пораза и уписао 16. тријумф ове сезоне у Евролиги, док је Басконија убележила 13. пораз.

Да ће бити утакмица са великим бројем поена, наговештено је већ у првој деоници. Фенербахче је створио иницијалну предност, а играчи Басконије су пратили ритам и на крају ипак прву фазу завршили са два поена предности - 34:32.
Друга четвртина обележена је вођством домаћег тима и покушајима да гостију да изједначе резултат. Ипак, Фенербахче је имао предност на полуврмену утакмице - 55:54.
Трећа деоница протекла је у смењивању предности, а завршена је нерешеним резултатом - 78:78. Фенербахче је преломио дуел на почетку последње четвртине, серијом од 10:0. Потом је Басконија узвратила серијом од пет поена 93:89. Међутим, домаћи кошаркаши су након тога опет преузели контролу над утакмицом и на крају успешно привели дуел крају.
Најефикаснији играч био је Најџел Хејз Дејвис из Фенрбахчеа са 19 поена, следио га је Тарик Биберовић са 17 поена. Марко Гудурић дао је допринос победи са шест асистенција и 13 поена.
У тиму Басконије најбољи је био Вања маринковић са 18 поена, док је Данијел Дијаз дао 15, а Чима Монеке 14 поена.
Фенербахче ће у наредном колу играти против Реала у Мадриду, док ће Басконија дочекати берлинску Албу.
Асвел је очекивано победио код куће десетковану Олимпију која је била лишена помоћи Николе Миротића, Стефана Тонута, Дијега Флакадорија, Билија Берона и Шабаза Нејпира.
Два минута и 40 секунди пре краја Асвел је водио 80:66, али је Олимпија серијом 9:0 дошла у ситуацију да избори продужетак, али Маодо Ло није погодио шут за три поена пет секунди пре краја.
Бивши капитен Партизана Жофри Ловерњ је предводио Асвел до шесте победе у сезони са 17 поена, 13 је дао Нандо де Коло, а 12 Мајк Скот. Девон Хол је са 19 поена био најефикаснији у Олимпији, Ло је дао 15, а Кајл Хајнс 11.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.