Izvor: RTS, 01.Mar.2024, 19:08

Рубљов дисквалификован јер је опсовао судију, пријавио га сународник

Руски тенисер Андреј Рубљов дисквалификован је у полуфиналу турнира у Дубаију након што је опсовао линијског судију, што је чуо и супервизору пријавио други линијски судија – Рус.
Веома необичној и бизарној ситуацији сведочили су гледаоци узбудљивог >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << првог полуфинала АТП турнира у Дубаију, у којем су се састали руски тенисер Андреј Рубљов и Александар Бублик из Казахстана.
Све је почело док је на семафору писало 1:1 у сетовима (6:7, 7:6) и 6:5 за Бублика у одлучујућем сету.
Након изгубљеног поена, Рубљов је бесно пришао линијском судији и викао на њега, незадовољан што није досудио аут раније током размене.
Реаговала је судија у столици Миријам Блеј и позвала супервизора Роналда Хепфера. Он је изашао на терен и поразговарао са линијским судијом на којег се Рубљов наљутио, али и са другим – Русом који је пријавио да је чуо како је његов сународник на руском језику опсовао колегу.
Рубљов је, у потпуној неверици, жустро објашњавао супервизору и заклињао се да се жалио на одлуку судије, али да није рекао ништа на руском и ништа ружно.
Распарава се распламсала, али је супервизор у својеврсном суочавању очи у очи одлучио да поверује линијском судији из Русије и Рубљов је дисквалификован.
Бублик је био збуњен, тражио је да се меч настави, али све је већ било завршено, мада је Рубљов покушао да настави разговор са супервизором и поново објасни да није опсовао.
Није вредело, па ће Казахстанац у финалу турнира у Дубаију играти против Француза Уга Умбера који је у другом полуфиналу савладао четвртог тенисера света Данила Медведева, још једног Руса.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.