Izvor: RTS, 01.Mar.2024, 07:14

Богдановић двоцифрен у поразу од Бруклина, Мицић немоћан против Милвокија

Кошаркаши Атланте хокс поражени су од Бруклин нетса 124:97. Богдан Богдановић постигао је 11 поена у пораженом тиму, а уз то имао је и по три асистенције и скока. Милвоки бакси савладали су Шарлот хорнетсе 111:99. Василије Мицић је уписао два поена, седам асистенција и један >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << скок.
Бруклин и Милвоки уписали су рутинске тријумфе над Атлантом и Шарлотом.

Нетси су одлично започели меч, рано су стекли двоцифрену предност и успевали да одрже ритам. Хокси су при крају друге четвртине смањили заостатак и стигли на шест поена разлике - 56:50. Међутим, Бруклин је преломио меч у трећој деоници, када је стекао нову велику предност и на крају рутински релизовао меч у своју корист.
Богдановић је лоше отворио сусрет с Нетсима, направио је серију шутерских промашаја, а дуел је завршио са само четири поготка из игре након 13 покушаја. 
Бек Атланте уписао је 11 поена, три асистенције и исти број скокова за нешто више од 32 минута на паркету.
Најефикасији кошаркаш на утакмици био је Kамерон Џонсон из Бруклина са 29 постигнутих поена, следио га је Денис Шрудер са 23 поена и Мајкл Бриџис са 15.
У тиму Атланте Дежонте Мареј убацио је 28, а други најефикаснији играч екипе био је Џејлен Џонсон са 14 поена.
Мицић скроман у поразу Шарлота од Милвокија Милвоки бакси су током целог меча имали предност над Шарлот хорнетсима.

Василије Мицић је уписао само два поена, а још четири пута је промашио шут из игре за нешто мање од 16 минута у игри, међутим успео је да направи седам асистенција.
Нови играч Хорнетса, Алексеј Покушевски није улазио у игру одлуком тренера.
Један од најбољих играча НБА лиге, Јанис Адетокумбо из Милвокија уписао је дабл-дабл учинак. Грк је убележио 24 поена и 10 скокова за 34 минута на паркету, а имао је и пет асистенција. Јанис је из игре био прилично прецизан 10/15, а на шуту за три поена био је максималан 2/2.
Адетокумбу су подршку пружили Малик Бизли и Демијен Лилард са 19, односно 17 поена, док је код Шарлота најефикаснији био Брендон Милер са 21 поеном.
Резултати НБА лиге:
Шарлот - Милвоки 99:111
Орландо - Јута 115:107
Бруклин - Атланта 124:97
Њујорк - Голден Стејт 99:110
Сан Антонио - Оклахома 132:118
Финикс - Хјустон 110:105
Денвер - Мајами 103:97
Лејкерс - Вашингтон 134:131 (након продужетка)

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.