Izvor: RTS, 29.Feb.2024, 14:58

Пол Погба суспендован на четири године због допинга

Фудбалер Јувентуса Француз Пол Погба суспендован је на четири године због коришћења допинга, преноси Ројтерс. Италијански медији наводе да суспензија француског фудбалера важи од 11. септембра 2023. до 10. септембра 2027. године.
Италијански антидопинг >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << трибунал (НАДО) је прихватио захтев антидопинг тужиоца, који је раније тражио максималну суспензију за фудбалера Јувентуса због коришћења тестостерона. НАДО је претходно у септембру прошле године привремено суспендовао Погбу до окончања поступка.

Француски фудбалер је насумично тестиран 20. августа прошле године после утакмице Јувентуса и Удинезеа у Серији А. Он је овај меч пратио са клупе за резерве. Погба је био позитиван на тестостерон, хормон који повећава издржљивост.
Анализа и Б узорка је потом показала да је француски фудбалер био позитиван на тестостерон.
Ројтерс наводи да челници Јувентуса за сада не желе да коментаришу суспензију Погбе. Међутим, торински клуб је разматра даље кораке после одлуке Италијанског антидопинг трибунала.
Јувентус је у октобру прошле године престао да француском фудбалеру исплаћује плату предвиђену уговором који истиче 2026. године. Италијански медији наводе да торински клуб Погби исплаћује минималну зараду предвиђену колективним уговором за италијанске професионалне фудбалере која износи 42.500 евра годишње.
Погба је рођен 15. марта 1993. године. Италијански медији наводе да би ова суспензија могла да значи крај играчке каријере француског фудбалера.
Погба се у Јувентус вратио у јулу 2022. године. Он је претходно играо за торински клуб од 2012. до 2016. године. Поред Јувентуса играо је и за Манчестер јунајтед.
За репрезентацију Француске од 2013. до 2022. одиграо је 91 меч и постигао је 11 голова. Са "триколорима" је освојио СП 2018. и Лигу нација 2021.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.