Izvor: RTS, 29.Feb.2024, 10:37

Кецмановић у четвртфиналу турнира у Акапулку

Миомир Кецмановић пласирао се у четвртфинале АТП турнира у Акапулку, пошто је у осмини финала победио Немца Данијела Алтмајера 6:4, 6:4
Дуел Кецмановића који је 53. тенисер света и Алтмајера који је 57. на АТП листи трајао је један сат и 33 минута. Ово >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је био други међусобни дуел српског и немачког тенисера, а други тријумф Кецмановића.
Српски тенисер је добро ушао у меч, а направио је брејк већ у трећем гему првог сета. Кецмановић је повео 2:1, а потом је потврдио брејк за 3:1. Он је до првог сета одржавао предност и рутински стигао до 6:4.
У другом сету играло се гем за гем до резултата 4:4. Српски тенисер је потом у деветом гему направио брејк, а онда је на свој сервис искористио другу меч лопту и заслужено стигао до победе.
Кецмановић ће у четвртфиналу играти са Британцем Џеком Дрејпером, који је надиграо Јапанца Јошихита Нишиоку 6:3, 6:0.
Дрејпер је 50. тенисер света, а у каријери је одиграо три меча против Кецмановића. Британац води 2:1 у победама.
Душан Лајовић је заустављен у осмини финала поразом од Норвежанина Каспера Руда 6:4, 7:5. 
АТП турнир у Акапулку игра се за наградни фонд од 2.206.080 долара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.