Izvor: RTS, 28.Feb.2024, 21:41

Наполи декласирао Сасуоло на гостовању, Интер сигуран против Атланте

Фудбалери Наполија убедљиво су надиграли Сасуоло са 6:1 на гостовању у одложеној утакмици 21. кола Серије А. У другом вечерашњем мечу Интер је на свом терену надиграо Атланту са 4:0 и учврстио водећу позицију на табели.
Актуелни шампиони Италије су >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << до победе дошли упркос томе што су домаћини повели на самом старту меча поготком репрезентативца Србије Уроша Рачића.

Иако је Наполи у меч ушао као велики фаворит домаћини, који су на зачељу табеле, су повели већ у 17. минуту сјајним голом Уроша Рачића коме је то првенац у Серији А.
Радост на стадиону "Мапеи" у Ређо Емилији је, ипак, кратко трајала јер је само десетак минута касније Рахмани је изједначио на 1:1, а потом је Осимен головима у 31. и 41. минуту отворио серију за дебалк Сасуола.
И на старту другог полувремена Осимен већ у другом минуту постиже и трећи гол, а потом у 51. и 74. минуту голове постиже и Грузијац Кварацкелија за коначних 6:1.
Наполи је тако осигурао важна три бода за повратак у трку за поновни излазак у европска такмичења јер је тренутно на деветом месту табеле са 40 бодова.
Слично је почела и друга већерашња утакмица у којој је тренутно првопласирани Интер убедљиво надиграо Атланту са 4:0 на свом терену.
Гости су постигли погодак на самом старту меча у 11. минуту али је погодак поништен после вар интервенције, а онда су домаћини преузели иницијативу и еч водили ка сигурној победи.
Повели су у 26. минуту голом Матео Дермиана шутом са ивице шеснаестерца, да би у другом минуту судијске надокнаде првог полувремена Лаутаро Мартинез сјајним поготком увећао предност на 2:0.
У наставку није било дилеме о победнику јер су Федерико Димарко у 54. минуту и Давид Фратеси 72. минуту обезбедили убедљиву победу са 4:0 и прво место са убедљивих 69 бодова.
Серија А одложене утакмице 21. кола:
Сасуоло – Наполи 1:6
Интер – Атланта 4:0
Табела:
Интер 69 Јувентус 57 Милан 53 Болоња 48 Аталанта 46 Рома 44 Фјорентина 41 Лацио 40 Наполи 40 Торино 36 Монца 36 Ђенова 33 Емполи 25 Лече 24 Удинезе 23 Фрозиноне 23 Верона 20 Сасуоло 20 Каљари 20 Салернитана 13

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.