Izvor: RTS, 28.Feb.2024, 20:14

Алексеј Покушевски званично нови играч Шарлота

Српски кошаркаш Алексеј Покушевски нови је играч НБА екипе Шарлота, објавио је клуб из Северне Каролине. Покушевски је тако постао саиграч сународнику Василију Мицићу који је такође трејдован из Оклахоме.
Млади кошаркаш је прошле недеље добио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << отказ у екипи Оклахоме за коју је наступао током четири сезоне, а нови куб није саопштио до када су склопили уговор.

"Покушевски, 17. у укупном избору на НБА драфту 2020, наступио је у 150 утакмица у четири сезоне (2020-24) са Оклахомом, постижући у просеку 7,5 поена, 4,7 скокова и 2,0 асистенције за 20,6 минута по утакмици. У 10 наступа ове сезоне забележио је 1,2 поена и 1,0 скока за 6,0 минута", стоји у објави Шарлота на клупском сајту.
Двадесетдвогодишњи Србин је, како се додаје, три професионалне сезоне (2017-20) провео у Грчкој у екипи Олимпијакоса, где је постао најмлађи играч у историји тима који је играо у Евролиги (17 година, 83 дана).

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.