Izvor: RTS, 28.Feb.2024, 11:56

Мицић за РТС: Срећан сам променом, гледао сам обе утакмице репрезентације

Репрезентативац Србије Василије Мицић рекао је за РТС након пораза Шарлота од Милвоки бакса да је срећан због промена у екипи. Истакао је да је пратио утакмице репрезентације Србије и да се нада да ће сви здрави и на окупу почети припреме за Олимпијске игре у Паризу. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Од повратка са ол-стар паузе, Милвоки бакси нижу победе, а тако је било и у дуелу са Шарлот хорнетсима, које су убедљиво победили са 123:85.
И Хорнетси су имали добар период у протекле две седмице, откако им се прикључило неколико нових играча, међу којима и репрезентативац Србије Василије Мицић, придошлица из Оклахоме.
Некадашњи играч Меге и Црвене звезде у Шарлоту добија далеко више минута и шанси да покаже свој таленат. У тиму су уверени да ће се Србин одлично уклопити.
Тренер Шарлота Стив Клифорд рекао је за РТС да је Мицић сјајан, да игра одлично и да је очигледно врло вешт.
"Срећан сам променом, тежак је ритам" После утакмице у Милвокију, Мицић је за РТС рекао да је срећан у новој екипи. Каже да је 18 поена на дебију била почетничка срећа, али да је уследило још добрих утакмица.
"Ова вечерас није баш најсјајнија, али доста је тежак ритам. Играли смо са екипом која је организована и добра, вероватно једни од претендената на шампионски прстен", истакао је Мицић.
Наглашава да је срећан променом и да се нада да ће наставити у добром ритму.
"Свака част момцима на приступу и на резултату" Мицић каже и да је пратио репрезентацију Србије и утакмице против Финске и Грузије у квалификацијама за Европско првенство 2025.
"Обе утакмице сам гледао и много ми је драго. Те утакмице су незахвалне за играње кад су усред сезоне. Многи играчи су уморни, многи имају своје личне потешкоће, али свака част момцима на приступу и на резултату", наглашава бек Хорнетса.
На питање да ли се чује са селектором Светиславом Пешићем и да ли разговарају о предстојећим Олимпијским играма у Паризу, Мицић каже да су сви на вези и да је то свачија жеља.
"Прво мора да се заврши сезона, да останемо здрави и да такви кренемо са припремама. Ја се надам да ћемо бити сви на окупу", рекао је Мицић за РТС.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.