Izvor: RTS, 27.Feb.2024, 19:27

Преминуо Милорад Ивачковић, ”Охајо експрес” ОКК Београда

Некадашњи бек ОКК Београда и један од најбржих играча бивше Југославије, Милорад Ивачковић преминуо је у Београду у 80. години.
Део бековске линије коју су шездесетих година прошлог века звали ”Охајо експрес”, Милорад Ивачковић умро је у Београду >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << после тешке болести. У каријери је играо само за један клуб – ОКК Београд, са којим је освојио две шампионске титуле 1963. и 1964. године.
За 11 сезона и 195 утакмица убацио је 996 поена.
Играо је и на утакмици против шведског Алвика почетком 1965. године, на којој је Радивој Кораћ убацио 99 поена.
Или како је то годинама касније објашњавао Мома Пазмањ: "Кораћ, Ивачковић и ја смо дали 101 поен. Кораћ 99, а нас двојица остало".
Пазмањ, Ивачковић и касније Богдан Тањевић словили су за најбрже бекове у бившој Југославији, па су добили надимак ”Охајо експрес”.
Сведоци тог времена тврде да је од Ивачковића био бржи једино бек љубљанске Олимпије Борут Басин.
Дипломирао је технологију код Милана Галета Мушкатировића.

 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.