Izvor: RTS, 27.Feb.2024, 13:47

Барселона укинула Данију Алвесу статус легенде

Фудбалски клуб Барселона укинуо је статус легенде Бразилцу Данију Алвесу пошто је осуђен за силовање на четири године и шест месеци затвора, тврди каталонски "Спорт".
Алвес је осуђен за силовање девојке у ноћном клубу 2022. године на 4,5 година затвора, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пет година ограниченог приступа и праћења по изласку, као и одштету од 150.000 евра.
Барселона је овај симболични чин ставила на снагу након што пресуда за сексуални напад постала правоснажна.
Током своје 125 година историје, 102 фудбалера су проглашена за легенде Барсе, а Жорди Алба, Серхио Бускетс и Жерар Пике су последњи ушли на листи.
Дани Алвес, други најтрофејнији играч у историји са 43 титуле, у чему је надмашио у тој категорији и Леа Месија, одиграо је 408 утакмица са Барселоном, освојивши три Лиге шампиона, три Суперкупа Шпаније, три Светска клупска првенства, шест Ла Лига, четири Куп краља и четири Суперкупа Шпаније.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.