Izvor: RTS, 27.Feb.2024, 11:18

Хамилтон о преласку у Ферари: Ни родитељима нисам рекао, све се брзо одиграло

Седмоструки првак Формуле 1 Луис Хамилтон открио је да је спектакуларни прелазак у екипу Ферарија крио од својих најближих до последњег момента.
Британац ће 2025. званично прећи из Мерцедеса у редове највећег ривала Ферарија. Вероватно највећи >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << трансфер у историји Формуле 1 по пажњи и значају.
Луис је у подкасту Би-Би-Си-ја "F1: Back to Base", говорио о дискрецији према најближима док се тај прелазак није закључио.
"Никоме нисам рекао за Ферари. Нисам рекао родитељима све до дана када је то објављено. Тако да нико није знао", прича Хамилтон.
"Стварно сам желео да то урадим за себе. Осећао сам да морам да откријем шта би било најбоље за мене“, наставио је Британац.
Бивши шампион Формуле 1 је објаснио како су текли преговори са директором Ферарија Фредом Васером.
"Све се одиграло веома брзо, Фреда Васера ​​познајем већ неко време. Што се мене тиче, био сам узбуђен због нове сезоне, али нисам знао шта ми се спрема у будућност нити колико дуго ћу наставити да возим. ​​Осећао сам се много мотивисано и узбуђено што ћу наставити да возим. Прилика се указала и рекао сам себи да морам добро да размислим. Нисам имао много времена за размишљање и само сам морао да следим свој инстинкт. Одлучио сам да искористим прилику", рекао је Хамилтон.
Хамилтон је последњи пут био првак 2020, од тада је Макс Верстапен нанизао три титуле.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.