Izvor: RTS, 27.Feb.2024, 10:31

Кецмановић после преокрета до другог кола Акапулка, чека Звезерва у наредној рунди

Српски тенисер Миомир Кецмановић пласирао се у осмину финала АТП турнира у мексичком Акапулку, пошто јe у првом колу победио Аргентинца Дијега Шварцмана 4:6, 6:3, 6:1. Меч је трајао два сата и 22 минута.
Кецмановић је 53. тенисер света, док је Шварцман >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 117. на АТП листи.
Ово је био пети међусобни дуел српског и аргентинског тенисера, а први тријумф Кецмановића. Шварцман је боље ушао у меч, пошто је повео 3:1 у првом сету. Српски тенисер је потом серијом 3:1 изједначио на 4:4. Аргентинац је затим на свој сервис стигао до 5:4, а онда је направио брејк за 6:4 и 1:0 у сетовима.
На старту другог сета играло се гем за гем, а онда је Шварцман направио брејк у петом гему и повео 3:2. Српски тенисер је узвратио рибрејком и изједначио на 3:3. Кецмановић је освојио наредна три гема и други сет је решио у своју корист резултатом 6:3.
Српски тенисер је заиграо ангажованије у трећем сету, а свом ривалу је у овом делу меча препустио само један гем и заслужено је стигао до победе. Кецмановић ће у осмини финала турнира у Акапулку играти са победником меча између Немаца Александра Зверева и Данијела Алтмајера.
АТП турнир у Акапулку се игра за наградни фонд од 2.206.080 долара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.