Izvor: RTS, 26.Feb.2024, 18:16

Повратак озваничен - Рики Рубио потписао уговор са Барселоном

Шпански кошаркаш Рики Рубио, који се недавно вратио кошарци након дуже паузе, званично је представљен као ново појачање Барселоне.
Рики Рубио је потписао уговор са Барселоном до краја сезоне и имаће право наступа у Евролиги и у шпанском првенству.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> Искусни плејмејкер је у августу прошле године одлучио да направи паузу због проблема са менталним здрављем, а крајем јануара је саопштио да се враћа кошарци и да ће тренирати са првим тимом Барселоне, свог некадашњег клуба.
Рубио је недавно већ одиграо две утакмице за репрезентацију Шпаније у квалификацијама за Европско првенство 2025, а ускоро ће (поново) дебитовати и за Барсу.
"Хвала медијима и осталим члановима кошаркашке јавности што су испоштовали моју приватност. Био је то врло комплексан период, нисам у потпуности разумео шта ми се дешава и омогућили сте ми да то на миру решим. И даље радим на томе и тако ће бити и убудуће. Није било једноставно Барси да испуни моје захтеве, који су прилично необични. Дошао сам у клуб током сезоне и питам за јединствене услове. Прихватили су, пуни разумевања. Већ 18 година сам професионалац, никада раније нисам био део овако добре групе играча, моментално су ме прихватили", истакао је Рубио на промоцији.
Плејмејкера су у Барселони дочекали некадашњи саиграчи - садашњи тренер Рожер Гримау, помоћни тренер Виктор Сада и тимски менаџер Хуан Карлос Наваро.
Повратак на место успеха Рики Рубио је каријеру почео у Хувентуду, а у Европи је играо још само за Барселону. Након тога је НБА каријеру градио у Минесоти, Јути, Финиксу и Кливленду.
Освојио је Евролигу 2010. године са Барселоном, Еврокуп 2008. године са Хувентудом, а са најпознатијим каталонским клубом има и једну титулу шампиона Шпаније 2011. године, као и два Купа Краља.
Са репрезентацијом Шпаније освојио је два европска злата и две бронзе, олимпијско сребро и бронзу, као и златну медаљу на Светском првенству у Кини 2019. године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.