Izvor: RTS, 26.Feb.2024, 16:14

Норвешка скијашица Рагнхилд Мовинкел најавила крај каријере на крају сезоне

Норвешка скијашица Рагнхилд Мовинкел најавила је да ће завршити каријеру на крају сезоне, преноси АП. Финални део сезоне у алпском скијању биће одржан од 16. до 24. марта у аустријском Залбаху.
"Мислим да би осмогодишња Рагнхилд била веома поносна >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на 31-годишњи Рагнхилд. Имала је снове за које мислим смо оствариле заједно", изјавила је Мовинкел у видео поруци на свом Инстаграм налогу.

Мовинкел (31) је освојила сребрне медаље у спусту и велеслалому на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу 2018. године.
Норвешка скијашица је потом 2019. године доживела две тешке повреде десног колена због чега је пропустила сезону 2019/2020.
Мовинкел се потом вратила такмичењима, а у каријери је остварила четири победе у Светском купу. Она је освојила бронзану медаљу на СП 2019. у комбинацији, као и бронзу на СП 2023. у велеслалому.
"Срећна сам што ћу отићи под својим условима", рекла је Мовинкел и додала да је њена одлука о пензионисању "чудна, али лепа".
Мовинкел ће наредног викенда учествовати у спусту и супервелеслалому, који ће бити одржани у Квитфјелу. Она се тренутно налази на 11. позицији у генералном пласману Светског купа са 532 бода.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.