Izvor: RTS, 25.Feb.2024, 19:46

Изненађење у Ботевграду - Милер-Мекинтајер срушио шампионе света

Кошаркаши Бугарске победили су селекцију Немачке, актуелног шампиона света, резултатом 67:62 у другом колу квалификација за Европско првенство 2025.
Репрезентација Бугарске је у Ботевграду приредила велико изненађење и победила шампионе света, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << па након два одиграна кола у квалификационој групи Д и Бугари и Немци имају по тријумф и пораз.
Селекција Немачке је крајем првог периода стекла 15 поена предности (4:19), али је Бугарска већ до одласка на велики одмор преузела вођство (28:27), а потом била мирнија и одлучнија у уједначеном и неизвесном другом полувремену.
Домаћина је до великог славља предводио однедавно натурализовани репрезентативац Бугарске Коди Милер-Мекинтајер, некадашњи кошаркаш Партизана, а ове сезоне одлични плејмејкер шпанске Басконије.
Милер-Мекинтајер је постигао 23 поена, поделио четири асистенције и ухватио пет лопти. Помогла су му два играча из бугарских клубова - Христо Захариев са 15 и Георги Бојанов са 11 поена.
Најбољи међу немачким кошаркашима био је Оскар да Силва са 15 поена и 12 скокова. Давид Крамер и Јонас Матисек су убацили по 11, а Делоу 10 поена.
Из сваке групе на Европско првенство ће се пласирати по три најбоље селекције, осим из оних у којима играју домаћини наредног шампионата Старог континента. Пошто су они већ осигурали учешће, у таквим групама ће се преостала три национална тима борити за два места на завршном турниру.
Европско првенство ће бити одиграно од 27. августа до 14. септембра наредне године у Финској, Пољској, Летонији и на Кипру.
Резултати утакмица одиграних у недељу:
Група А:
Словенија - Израел 88:79
Украјина - Португалија 77:79
Група Б:
Турска - Исланд 76:75
Мађарска - Италија 62:83
Група Ц:
Летонија - Словачка 64:52
Белгија - Шпанија 58:53
Група Д:
Бугарска - Немачка 67:62
Црна Гора - Шведска 95:70

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.