Izvor: RTS, 25.Feb.2024, 19:49

Ливерпул првак Лига купа, Ван Дајк матирао Петровића за први трофеј на Клоповом опроштају

Голом Вирџила ван Дајка у 118. минуту Ливерпул је савладао Челси 1:0 на "Вемблију" у финалу Лига купа Енглеске. Десети трофеј Лига купа за лидера Премијер лиге у последњој сезони Јиргена Клопа на клупи.
Иако се по погледу на семафор то не може рећи, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << меч на култном "Вемблију" је био пун шанси на обе стране. И "редси" и "плавци" су погађали стативе, стварали шансе и постизали голове, који су поништени после консултације ВАР-а.
Први поништени погодак дело је Николаса Џексона у 34. минуту, нападач Челсија је био у офсајду. Ни Ливерпул није стигао до предности, пошто је у акцији из прекида у којој је Вирџил ван Дајк затресао мрежу Ђорђа Петровића у 60. минуту, Јапанац Ватару Ендо био играч испред линије одбране у тренутку упућивања центаршута.
Ушло се у продужетке у којима је Петровић бриљирао са две изузетне реакције и одбране шутева већ виђених у голу. Шут главом Данса у 93. минуту је брзим рефлеском пребацио преко пречке. Такође је у 115. минуту у стилу Емилијана Мартинеза одбранио зицер Цимикаса. 
Ван Дајк је упак успео да савлада српског голмана у 118. минуту после успешне акције из корнера и поново изграђене одличне позиције за гол главом.
Ваља додати да у саставу Ливерпула није било великих звезда попут Салаха, Алисона, Нуњеза, Жоте, Собослаја, Матипа,...
На крају, други трофеј за Ливерпул у Лига купу у ери Јиргена Клопа, први у опроштајној сезони Немца на "Енфилду". Укупно 10. Лига куп у витринама лидера Премијер лиге.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.