Izvor: RTS, 25.Feb.2024, 17:48

Тарик Биберовић уз звук сирене ишчупао победу Турске над Исландом

Кошаркаши Турске победили су на свом паркету селекцију Исланда резултатом 76:75 у утакмици другог кола квалификација за Европско првенство 2025. Кош за победу постигао је Тарик Биберовић уз звук сирене.
Након пораза од Италије у првом колу, Турска >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је у неизвесној завршници савладала Исланд и уписала прву победу у квалификационој групи Б.
Иако су водили током већег дела меча и имали двоцифрену предност у последњој четвртини, Турци нису успели да сломе упорне Исланђане.
Гости са севера Европе су на 3,5 секунде до краја водили са 75:74, али је кошаркаш Фенербахчеа Тарик Биберовић из нимало лаке позиције погодио победоносни шут за два поена уз последњи звук сирене.
Најефикаснији у победничком тиму био је Сертач Шанли са 20 постигнутих поена и 12 скокова. Османи је убацио 14, а Биберовић девет поена.
Селекцију Исланда је предводио плејмејкер берлинске Албе Мартин Хермансон са 15 поена, шест скокова и четири асистенције.
Пре пораза у Истанбулу, Исланђани су у првом колу надиграли Мађарску, па су сада и Турска и Исланд на скору 1-1 у групи Б.
Из сваке групе на Европско првенство ће се пласирати по три најбоље селекције, осим из оних у којима играју домаћини наредног шампионата Старог континента. Пошто су они већ осигурали учешће, у таквим групама ће се преостала три национална тима борити за два места на завршном турниру.
Европско првенство ће бити одиграно од 27. августа до 14. септембра наредне године у Финској, Пољској, Летонији и на Кипру.
Резултати утакмица одиграних у недељу:
Група А:
Словенија - Израел 88:79
Украјина - Португалија 77:79
Група Б:
Турска - Исланд 76:75
Мађарска - Италија 62:83
Група Ц:
Летонија - Словачка 64:52
Белгија - Шпанија 58:53
Група Д:
Бугарска - Немачка 67:62
Црна Гора - Шведска 95:70

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.