Izvor: RTS, 25.Feb.2024, 10:50

Конектикат победио Виланову и осигурао прво место на табели НЦАА лиге

Кошаркаши Конектиката савладали су Виланову 78:54 пред саму завршницу регуларног дела НЦАА лиге.
Кошаркаши Конектикат универзитета победом над Вилановом осигурали су прву позицију на табели Big East конференције пред почетак завршног НЦАА турнира.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> Четири дана након што су примили 85 поена у поразу од 19 поена разлике против Крејтона 78:54, Хаскији су држали Виланову на шуту од 33 одсто из игре, укључујући три од 24 изван линије за три поена.
Брендан Хаузен, један од кључних играча Виланове у претходним месецима ушао је у меч у одличној форми. Он је у пет узастопних утакмица постизао скоро 14 поена у просеку уз 54 одсто шута из игре у фебруару.
Занимљиво је да га је добром фластер одбраном популарни Јукон држао без поена на само два шута у 18 минута.
Најефикаснији у победничкоје екипи био је Кем Томпсон са 25 поена, Кесл је додао 14, а Клинган 13 поена.
Ерик Диксон је за Виланову постигао 20 поена.
Меч је обележила и свечаност на којој су Хаскији на полувремену повукли број 32 у част бивше звезде Ричарда "Рипа" Хамилтона. Он је постигао 2.036 поена у своје три сезоне наступајући за овај универзитет и предводио је Хаскије 1999. до прве од пет освојених титула.
Конектикат је први на табели са 25 победа и три пораза, док је Виланова седма са 15 тријумфа и 12 изгубљених мечева.
У осталим запаженим мечевима:
Канзас - Тексас 86:67
Калифорнија - Орегон 69:64
Аризона - Вашингтон 73:61
Тенеси - Тексас АиМ 86:51
Гонзага - Санта Клара 94:81
Ју-Си-Ел-Еј - Ју-Ес-Си 56:62

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.