Izvor: RTS, 24.Feb.2024, 16:46

Партизан у Сурдулици преживео још једно блатњаво гостовање

Фудбалери Партизана победили су у Сурдулици Радник резултатом 2:1 у утакмици 22. кола Суперлиге Србије. Голове за црно-беле постигли су Светозар Марковић и Самед Баждар, док је коначан резултат поставио Дамир Шовшић са беле тачке.
Други пут од почетка >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пролећног дела сезоне у Суперлиги Србије, суочили су се фудбалери Партизана са тереном на којем је тешко играти игру која се зове фудбал, али су још једном, као и у Ивањици, тешком муком успели да упишу три бода и направе додатни корак ка освајању шампионске титуле.
У недостатку повређеног Матеуса Салдање, Немање Николића оптерећеног накупљеним жутим картонима и Ксандеара Северине, који је изненада отпутовао у Холандију незадовољан због неисплаћених дуговања, тренер Партизана Игор Дуљај морао је да прекомпонује снаге у нападу, па се у улози центарфора нашао млади Самед Баждар чији су промашаји могли скупо да коштају госте из Београда иако се у самом финишу меча уписао међу стрелце.
Партизанов бонус играч, један од двојице у првој постави, могао је већ у шестом минуту да искористи указану прилику. Одлично је на малом простору, у казненом простору домаћих, одиграо брз и тачан дупли пас са Бибрасом Натхом, али је атрактивну акцију завршио недовољно снажним ударцем који је Стефан Ранђеловић одбранио.
Истакао се голман Радника и у 13. минуту, када је Натхо, након луцидног додавања Гоха, оштро шутирао са ивице шеснаестерца. Скренуо је Ранђеловић у корнер лопту која је лако могла да заврши под пречком.

Још једном је, након ударца из угла, траљаво покушао Баждар, вредан пажње био је нешто касније и шут Антића из велике даљине, али то је било и све што је Партизан до краја првог полувремена искреирао у стихијским и слабо повезаним нападима на терену који боље и не дозвољава.
Запретио је и Радник пред крај првог дела игре, нарочито из контранапада по левој нападачкој страни, где су дефанзивци у црно-белом остављали превише простора. Најизгледнију прилику имао је Шовшић, али је Александар Јовановић сачувао своју мрежу.
Како је почело прво, почело је и друго полувреме - још једном пропуштеном шансом Баждара. Одлично га је Захид "спојио са голом", изашао је млади нападач пред Ранђеловића, али није захватио лопту како треба - скоро па је додао голману Радника.
Стала је кнедла у грлу бројним навијачима Партизана у Сурдулици када је у 59. минуту судија Милош Милановић показао на белу тачку. Светозар Марковић се у казненом простору црно-белих ослонио руком на једног играча домаћих, али је главни арбитар након позива из ВАР собе погледао снимак и одлучио да контакт ипак није био довољан за најстрожу казну.
Кад није постао трагичар, постао је Марковић јунак Партизана у 70. минуту. Антић је одлично центрирао из корнера, штопер шутирао главом, а лопта је на путу ка голу закачила играча Радника и преварила голмана Ранђеловића.

Посветили су се црно-бели одбрани свог гола и, уз велику дозу нервозе и несигурности, чували тешко стечену предност, али када је изгледало да се чека само последњи судијски звиждук, Самед Баждар се у другом минуту надокнаде коначно уписао међу стрелце. Искористио је несмотреност Илије Милићевића, одузео му лопту на 40 метара од гола и савладао немоћног Ранђеловића.
Испоставило се да погодак младог нападача црно-белих није ревијалан пошто ни то није био крај неочекивано узбудљиве завршнице у Сурдулици. Бојан Ковачевић је, по мишљењу судије Милановића, скривио пенал, а Шовшић у 95. минуту са беле тачке поставио коначних 2:1.
Уписао је тако Партизан и трећу победу након повратка са зимске паузе, а у наредном колу ће дочекати Железничар из Панчева, што ће црно-белима бити последња провера пред изузетно важан вечити дерби, који је заказан за 9. март.
Фудбалери Радника ће нову прилику да забележе прву победу у 2024. години имати следећег викенда у Нишу, где ће их угостити Раднички.
Суперлига Србије, 22. коло:
Петак:
ИМТ - Раднички Ниш 0:3
Субота:
Радник - Партизан 1:2
Црвена звезда - Чукарички 3:0
Железничар - ТСЦ 18.30
Недеља:
Јавор - Раднички 1923 14.00
Напредак - Нови Пазар 16.30
Војводина - Спартак 18.30
Понедељак:
Младост - Вождовац 16.30
Табела:
1. Партизан 56
2. Црвена звезда 55
3. ТСЦ 43
4. Чукарички 35
5. Нови Пазар 30
6. Војводина 29
7. Раднички 1923 29
8. Младост 29
9. Вождовац 28
10. Спартак 26
11. Напредак 25
12. Раднички Ниш 23
13. Јавор 21
14. ИМТ 21
15. Железничар 19
16. Радник 11

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.