Izvor: RTS, 24.Feb.2024, 16:15

Бранко Иванковић заменио Јанковића на месту селектора фудбалера Кине

Хрватски стручњак Бранко Иванковић постао је нови селектор фудбалера Кине.
Иванковић је на селекторско место у репрезентацији Кине дошао након српског стручњака Александра Јанковића који је недавно добио отказ.

"У склопу припрема за наставак >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << квалификација за Светско првенство 2026. године Фудбалски савез је после процене стручњака одлучио да ангажује Иванковића за новог селектора репрезентације", наведено је у саопштењу ФС Кине.
Иванковић ће на клупи Кине дебитовати у марту против Сингапура у мечу квалификација за Мундијал 2026. године.
Иванковић је већ раније радио у Кини, као тренер Шандонга био је шампион 2010. године. На Азијском купу нација, где Кина није прошла групну фазу, због чега је Јанковић смењен, Иванковић такође није прошао групу предводећи репрезентацију Омана.
Хрватски стручњак је раније био и селектор Ирана, а између осталих клубова водио је и загребачки Динамо, Ријеку, немачки Хановер и бројне друге тимове.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.