Izvor: RTS, 24.Feb.2024, 08:46

Партизан у Сурдулици тражи трећу победу у пролећном делу сезоне

Фудбалери Партизана састају се са екипом Радника у Сурдулици у мечу 22. кола Суперлиге Србије. Меч првопласиране и последњепласиране екипе на табели игра се од 13.45 и отвара суботњи програм у чијој шеми се налазе још две утакмице.
Партизан је са две >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << победе отворио пролећни део сезоне и показао да може да побеђује и у утакмицама на мали, као и на велики број голова. Након минималног тријумфа у Ивањици на тешком терену, "црно-бели“ су на свом терену убедљиво савладали ИМТ.
Задовољни су били сви у табору водеће екипе на табели, нарочито новајлије које су показале да ће бити од велике помоћи тиму у покушају да се трофеј шампиона Србије врати у витрине у Хумској.
Од пет голова колико је Партизан постигао претходног викенда, три су постигла зимска појачања. Бојан Ковачевић, Јунг-Џун Гох и Денил Кастиљо су уз прве минуте у црно-белом успели и да се први пут упишу у стрелце, доприневши на тај начин убедљивом издању своје екипе.
Међутим, добра атмосфера у Партизану пред меч није трајала дуго. Београдски медији су пренели да је Ксандер Северина напустио Србију услед неисплаћених бонуса, што је тренер "црно-белих“ Игор Дуљај потврдио, али и рекао да ће све бити у реду, као и да ће највећи проблем за његов тим у Сурдулици бити стање терена.
Мораће тренер Партизана у Сурдулици да прекомпонује снаге у нападу, пошто је Матеус Салдања повређен, а због накупљених жутих картона неће моћи да рачуна ни на Немању Николића.
Радник још увек није постигао гол у 2024. години Са друге стране, Радник се налази у веома незавидној ситуацији. Сурдуличани су у други део сезоне ушли са последњег места уз само 11 освојених бодова. Након два одиграна меча у наставку такмичења, екипа Душана Ђорђевића има исти бодовно салдо и два корака је ближе испадању.
Није Радник још увек постигао гол у 180 минута фудбала у 2024. години, а ни распоред им није био наклоњен, с обзиром на то да су им противници у прва три кола екипе које заузимају три од прва четири места.
Напад је и у првом делу сезоне представљао највећи проблем Радника. Након 21 одигране утакмице постигли су само 11 голова и мораће пре свега да пораде на ефикасности како би имали шансу за опстанак.
Партизан ће свакако имати улогу великог фаворита у мечу и све осим победе изабраника Игора Дуљаја представљало би прворазредно изненађење.
Суперлига Србије, 22. коло:
Петак:
ИМТ - Раднички Ниш 0:3
Субота:
Радник - Партизан 13.45
Црвена звезда - Чукарички 16.00
Железничар - ТСЦ 18.30
Недеља:
Јавор - Раднички 1923 14.00
Напредак - Нови Пазар 16.30
Војводина - Спартак 18.30
Понедељак:
Младост - Вождовац 16.30
Табела:
1. Партизан 53
2. Црвена звезда 52
3. ТСЦ 43
4. Чукарички 35
5. Нови Пазар 30
6. Војводина 29
7. Раднички 1923 29
8. Младост 29
9. Вождовац 28
10. Спартак 26
11. Напредак 25
12. Раднички Ниш 23
13. Јавор 21
14. ИМТ 21
15. Железничар 19
16. Радник 11

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.