Izvor: RTS, 23.Feb.2024, 20:49

Добро друштво у авиону - Ђоковић и Надал заједно на путу ка Америци

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић објавио је на Твитеру фотографију са Рафаелом Надалом, уз објашњење да су се два велика ривала, али и пријатеља, заједно упутила ка Сједињеним Америчким Државама.
"Одлично друштво на путу ка Сједињеним Америчким >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Државама", написао је Новак Ђоковић на Твитеру уз фотографију са шпанским тенисером Рафаелом Надалом.
Ђоковић и Надал нису одмерили снаге на терену још од четвртфинала Ролан Гароса 2022. године, а српски тенисер води 30:29 у победама.
Новак ће почетком марта у САД играти на мастерсу у Индијан Велсу, што ће му бити прво појављивање на терену након што је у јануару елиминисан у полуфиналу Аустралијан опена од Јаника Синера.
Након повреде Карлоса Алкараза, због које је недавно предао меч првог кола турнира у Рио де Жанеиру домаћем играчу Тијагу Монтеиру, српски тенисер ће остати први на АТП листи најмање до 1. априла.
Ђоковић је у понедељак започео 413. недељу на врху, а већ је за више од 100 недеља надмашио претходног рекордера Роџера Федерера.
Док Србин сваког понедељка поставља нови рекорд, Рафаел Надал мучи муку са повредама. Шпанац је почетком 2024, после годину дана паузе, играо на турниру у Бризбејну, где је у четвртфиналу поражен од Џордана Томпсона.
Потом је пропустио Аустралијан опен због нове повреде мишића. Најављивао је да ће се вратити на терен у Дохи, али ни за турнир у Катару није био довољно спреман. Истакао је да ће се концентрисати на наставак опоравка како би био спреман за Индијан Велс.
Један од најбољих тенисера свих времена рекао је недавно да још увек није одлучио да ли ће ове године завршити играчку каријеру. Признао је да не зна који су ми турнири преостали, али претпоставља да их нема много.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.