Izvor: RTS, 23.Feb.2024, 16:26

Дуљај: Против Радника највећи проблем је терен, ситуација са Северином удар на тим

Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај истакао је уочи утакмице са Радником у Суперлиги Србије да црно-беле очекује незгодан противник и лош терен у Сурдулици.
Радник из Сурдулице ће у 22. колу Суперлиге дочекати Партизан 24. фебруара од 13.45 сати.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Оно што је проблем за оба тима јесте веома лош терен у Сурдулици. Жао ми је што 2024. године причамо о теренима. Не могу играчи оба тима да пруже добар фудбал за оба тима у тим условима. Имамо проблем са нападачима, Салдања има истегнуће задње ложе, Николић четири картона и не може да игра. Он је изузетно важан, као и Салдања. Николић је доносио превагу много пута, и као џокер и као стартер. Доста смо ослабљени, али нема кукњаве, имамо циљ, идемо по повољан резултат", истакао је Дуљај.
Рекао је и да ће ситуација са Ксандером Северином, који је, како су у четвртак пренели београдски медији, отпутовао у Холандију због неисплаћених дуговања, пореметити тим и да је то директан ударац на њега и екипу.
"За многе ствари је довољан разговор. Мора да се прича са играчима. Ја када сам дочекивао играче на аеродрому, правио се циркус од тога, тренер Партизана дочекује играче, води их на прегледе, тамо-амо. Важно је да им поклоните пажњу. Никада не знате, ако постоји проблем, можете разговором да све решите. Морамо да знамо шта се њима дешава. Кад смо се вратили, чуо сам да наш играч живи и даље у СЦ Телеоптик. Дакле, 20 дана. Или смо неодговорни или неспособни, 20 дана је прошло, да ли је нађен стан? То вам је као када брод плови, па се ајкуле залепе за брод. Тако је и када су у питању успеси, овде је пун паркинг аутомобила, а када су проблеми, нема нигде никога", истакао је Дуљај.
Навео је да је јутрос причао са Северином и да верује да ће све "бити океј".

"Јавио се јер сам му поклањао пажњу. Увек ћу стати у заштиту играча, чак и када погреши. Северина се јавио зато што имамо пријатељски однос тренер-играч. Морате увек питати играче да ли имају неки проблем. Некада се понашају као деца, али они су странци. И са домаћим играчима исто. Све су то играчи Партизана који могу да донесу профит овом клубу. Дижу себи цену, цену клубу. Људи се распитују за њих. Пуни стадиони, Бачка Топола, Ивањица, Ниш... Када је било толико интересовање? Никада. Не долазе да гледају мене, већ своје идоле", нагласио је Дуљај.
Партизан се налази на првом месту на табели Суперлиге, док је Радник на последњој позицији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.