Izvor: RTS, 23.Feb.2024, 15:36

Медији: Дубаи прво у Еврокупу, па шест година у Евролиги; Пешић на клупи

Кошаркашки клуб Дубаи дефинитивно улази под окриље Евролиге, с тим да ће наредне сезоне играти у Еврокупу, а потом шест сезона у елитном такмичењу, пренео је шпански портал Енсестандо.
Ова одлука ће званично бити потврђена на састанку акционара >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Евролиге у понедељак, преноси портал Енсестандо.

Шпански медиј сазнаје да је од 13 клубова акционара Евролиге девет било за улазак Дубаија, да су два била уздржана, а да су против гласали само Олимпијакос и Макаби.
Такође, Дубаи ће платити клубовима више од првобитно најављених пет милиона евра. Довешће нове спонзоре и уплатити још новца самој организацији Евролиге.
Дубаи би наредне сезоне требало да игра и АБА лигу, а та одлука биће званично обелодањена на састанку регионалног такмичења у марту.
Шпански портал пише и да ће тренер новог учесника Еврокупа бити селектор репрезентације Србије Светислав Пешић, као и да ће Дубаи утакмице АБА лиге играти у Београду.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.