Izvor: RTS, 23.Feb.2024, 01:10

Рома након пенала прошла у осмину финала Лиге Европе

Фудбалери Роме пласирали су се у осмину финала Лиге Европе победом над Фејнордом након бољег извођења пенала.
Након 120 минута игре резултат је био исти као и у првом мечу - 1:1. Фејнорд је повео у петом минуту голом Сантијага Хименеза, да би десет >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << минута касније изједначио Лоренцо Пелегрини.

У пенал серији за Рому је непрецизан био једино Ромело Лукаку, док су за Фејнорд промашивали Давид Ханко и Алиреза Јашканбах, те су Римљани прошли даље.
Марсеј се победом од 3:1 над Шахтјором такође нашао међу 16 најбољих екипа. Погађали су Пјер Омерик Обамејан у 23, Исмаила Сар у 74. и Жофри Кондогбија у 81. минуту. Једини погодак за Шахтјор постигао је Георгиј Судаков у 12, минуту из пенала.
Спарта Праг је надоместила заостатак из првог меча и са 4:1 савладала Галатасарај. Ангело Пресаидо, Индрит Тући, Лукас Хараслин и Јан Кухта били су стрелци, док је једини гол за госте постигао Абдулкерим Бардакчи.
Спортинг је ремизирао резултатом 1:1 против Јанг Бојса и прошао у наредну фазу. Виктор Ђокереш је довео домаће у вођство у 13. минуту, да би у 57. промашио пенал. Силвер Ганвуола је са пенала постигао изједначујући погодак.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.