Izvor: RTS, 22.Feb.2024, 22:26

Лајовић победио Ђереа и изборио четвртфинале Рио де Жанеира

Српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у четвртфинале АТП турнира у Рио де Жанеиру, пошто је у осмини финала победио сународника Ласла Ђереа резултатом 6:2, 7:5.
Меч је трајао један сат и 50 минута. Лајовић је 58. тенисер света, док је Ђере 35. на АТП >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << листи. Ово је био пети међусобни дуел двојице српских тенисера на АТП туру, а трећи тријумф Лајовића.

Лајовић је боље ушао у меч и први сет је добио резултатом 6:2. Ђере је заиграо ангажованије у другом сету и повео 3:0, а потом и 5:2. Лајовић је затим освојио пет узастопних гемова и заслужено је стигао до победе.
Двојица српских тенисера су и прошле године играла у осмини финала турнира у Рио де Жанеиру, а тада је Лајовић славио 6:2, 6:4, а је потом елиминисан у четвртфиналу од Шпанца Карлоса Алкараза 6:4, 7:6 (7:0).
Лајовић ће у петак у четвртфиналу АТП турнира у Рио де Жанеиру играти против Аргентинца Франциска Черундола, који је 22. на АТП листи.
Српски и аргентински тенисер играли су само једном у каријери и то 2023. године на Мастерсу у Синсинатију, а славио је Лајовић 6:3, 6:4.
АТП турнир у Рио де Жанеиру се игра за наградни фонд од 2.100.230 долара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.