Izvor: RTS, 22.Feb.2024, 21:42

Милан прошао у осмину финала Лиге Европе - Јовић стрелац у безболном поразу "росонера"

Фудбалери Милана поражени су од Рена резултатом 3:2 у другом мечу шеснаестине финала Лиге Европе, али су захваљујући убедљивој победи у првој утакмици прошли даље.
Лука Јовић одиграо је цео меч за екипу из Милана и успео да постигне један погодак.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Српски нападач је у 22. минуту одлично реаговао на центаршут Ернандеза и главом поравнао резултат након што је Бенџамин Бурижу довео домаће у вођство 11 минута раније.
У другом полувремену је француски нападач постигао још два гола са пенала, од којих је један скривио Јовић, игравши руком у шеснаестерцу. Између два Бурижуова поготка, Рафел Леао је постигао други гол за Милан и тада је било јасно да Рен неће моћи до изненађења.

Јовић ће због црвеног картона који је добио против Монце пропустити две утакмице у Серији А. 
Када су остали парови у питању, Бенфика је успела да одбрани предност из првог меча и ремијем без голова у Тулузу прође даље.
Фрајбург је након продужетка и преокрета успео да савлада Ланс резултатом 3:2 и пласира се у осмину финала. Ланс је водио са 2:0 головима Елија Вахија и Давида Переире да Косте, али је Роланд Салаи својим погоцима у другом полувремену донео продужетак Немцима. Победнички погодак постигао је Михаел Грегорич у 99. минуту.
Карабаг је након велике драме успео да се домогне осмине финала, иако је поражен од Браге резултатом 3:2. Играли су домаћи од 57. минута са играчем мање након што је искључен Елвин Кафарквиљев, а головима Роџера Фернандеса и Алвара Ђала, Португалци су изборили продужетак.
У продужетку су обе екипе размениле по гол преко Матеуша Силве и Симона Банце, да би Нариман Ахунџаде у другом минуту надокнаде одвео Карабаг међу осам најбољих екипа.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.