Izvor: RTS, 22.Feb.2024, 17:06

Крос после три године поново у репрезентацији Немачке

Фудбалер Реала Тони Крос саопштио је да се после трогодишње паузе враћа у репрезентацију Немачке.
Крос је последњи пут играо за Немачку на Европском првенству 2021. године, кад су Енглези у осмини финала победили 2:0. Било је то 29. јуна 2021, а три дана >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << касније Крос је објавио да се повлачи из репрезентације.

"Људи, у марту ћу поново играти за Немачку. Зашто? Зато што ме је позвао селектор Јулијан Нагелсман, зато што сам спреман за то и зато што сам сигуран да овај тим може много више на Европском првенству него што већина мисли", написао је Крос.
Крос је за репрезентацију Немачке до сада одиграо 106 утакмица, постигао 17 голова и освојио Светско првенство у Бразилу 2014. године.
Немачка ће у марту, у термину за одигравање баража, играти два пријатељска меча - први против Француске у гостима 23. марта, а други као домаћин против Холандије 26. марта.
На Европском првенству Немачка ће играти у групи А са Шкотском, Мађарском и Швајцарском.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.