Izvor: RTS, 22.Feb.2024, 11:27

Фудбалер Дани Алвес осуђен за сексуално злостављање

Врховни суд Каталоније прогласио је у четвртак бившег бразилског фудбалера Данија Алвеса кривим за сексуални напад на жену у ноћном клубу у Барселони 2022. године, осудивши га на четири и по године затвора.
Суд је такође наложио да Алвес плати жртви >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 150.000 евра (162.990 долара).
"У пресуди се сматра да је доказано да жртва није пристала, те да постоје докази, поред исказа тужиље, да се силовање сматра доказаним“, наводи се у саопштењу суда.
Бивши дефанзивац Барселоне, Јувентуса, Пари сен Жермена и Севиље ухапшен је у јануару 2023. и од тада се налази у притвору.
Алвес је тврдио да је однос са девојком био споразуман. Трофејни репрезентативац Бразила је више пута подносио захтеве да буде пуштен уз кауцију, али су сви одбијени јер је суд сматрао да постоји опасност од бекства.
Случај је привукао значајну пажњу не само због Алвесовог профила, већ и због тога што је родно насиље постало све доминантнија тема у јавном дискурсу Шпаније.
Важи за једно од најзанимљивијих суђења у Шпанији од када је закон усвојен 2022. године учинио да је пристанак кључни елемент у случајевима сексуалног напада и да је продужен минимални затворски рок за нападе који укључују насиље.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.