Izvor: RTS, 22.Feb.2024, 00:16

Порто показао Арсеналу да се кукавичлук не исплати

Фудбалери Порта победили су на свом терену Арсенал резултатом 1:0 у првој утакмици двомеча осмине финала Лиге шампиона.
Порто ће 12. марта отићи у Лондон са голом предности из утакмице на "Драгау", а Арсенал, који је прву рунду двомеча са Португалцима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << завршио без ударца у оквир гола, мораће да буде неупоредиво одлучнији и храбрији пред својим навијачима ако намерава да први пут још од 2010. године уђе међу осам најбољих тимова Европе.
Ни близу утакмица у Порту није изгледала као дуел тимова који су били међу најефикаснијима у групној фази Лиге шампиона, али је гол Галена у 94. минуту довољан за велико славље на "Драгау" и подстрек Порту да има чему да се нада и у Енглеској.
Нису ни фудбалери Сержа Консеисаоа демонстрирали леп и ефикасан фудбал, али је прагматична тактика за коју су се определили у потпуности уродила плодом. Препустили су лопту Арсеналу и поставили чврст и густ блок на својој половини терена, па су честа додавања у задњој линији гостију више личила на лоптање него на озбиљне покушаје да се дође до позиције из које је могуће угрозити гол противника.

Практично без праве шансе током целог меча, Арсенал је претио само из бројних корнера, али је и то било јалово. Нешто одлучније су гости изгледали само почетком другог полувремена, покушали су да убрзају проток лопте и организују конкретније нападе, али брзо је и тај елан замро.
Очигледно су се планови Микела Артете сводили на идеју да се "топбџије" у Лондон врате без пораза. Мало им је фалило да их спроведу у дело - свега пар секунди, али их је Галено немилосрдно казнио у дубокој надокнади времена феноменалним ударцем са двадесетак метара од гола.
Прецизно је Бразилац нациљао и пласирао лопту у малу мрежу и вероватно избегао титулу трагичара, пошто је у 21. минуту промашио чист зицер, тачније два у свега неколико секунди. Консеисао је добро центрирао са десне стране, а Галено се нашао на правом месту, шутирао из прве са ивице петерца и погодио стативу. Одбијена лопта му се вратила право на ногу, али ни онда није успео да је спроведе у мрежу.
И Еванилсон је у неколико наврата био опасан по гол Раје, али голман Арсенала није морао да реагује.
У другој утакмици осмине финала Лиге шампиона која је одиграна у исто време, Наполи и Барселона су на "Марадони" постигли по гол за 1:1 пред реванш у Шпанији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.