Izvor: RTS, 22.Feb.2024, 00:12

Левандовски и Осимен показали класу - Наполи са надом путује у Барселону

Фудбалери Наполија и Барселоне ремизирали су резултатом 1:1 у првом мечу двомеча осмине финала Лиге шампиона.
Утакмица од које се много очекивало није донела велики број голова и излгедних прилика, упркос добром ритму. Барселона је била бољи ривал >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << током већег дела меча и створила је већи број прилика, али то није било довољно за сигурнији пут у Шпанију.

Почело је иницијативом Ћавијеве екипе која је од самог почетка тестирала концентрисаност бекова домаћих. Успевао је Гундоган да у пар наврата проигра Јамала у близини шеснаестерца, али најмлађи играч у историји нокаут фазе Лиге шампиона није био прецизан у тим приликама.
Покушали су након тога и Гундоган и Левандовски половином првог дела меча, али је Мерет одличним интервенцијама осујетио њихове ударце. Наполи је током читавог дела првог полувремена био потчињен, ослободивши се притиска гостију тек у последњих пет минута.
За читавих 45 минута игре, Наполитанци нису упутили ниједан шут ка Тер Штегеновом голу, што најбоље илуструје нападачке проблеме са којима се суочавају.

У наставку је Наполи био нешто бољи ривал, међутим већих прилика није било. Левандовски и Осимен били су у потпуности одсечени из игре својих екипа, али су убрзо показали због чега за врхунске нападаче то не мора да представља проблем.
Један пас Педрија ка ивици шеснаестерца, једна варка телом и ударац уз стативу били су довољни да Левандовски постане прва фигура меча. Постигао је Пољак свој 93. гол у Лиги шампиона и донео Барси дуго чекано вођство. Са друге стране, одбрана Барселоне играла је једну од најбољих утакмица у досадашњем делу сезоне, све до 75. минута.
Тада је попустила концентрација Мартинезу који је први пут допустио Осимену да прихвати лопту и окрене се у шеснаестерцу, што је Нигеријац искористио и савладао до тада незапосленог Тер Штегена који је био немоћан.

Покушао је Наполи након тога да преокрене резултат и био је опаснији ривал у завршници, али без значајнијих прилика. Последњу шансу пропустио је Гундоган у последњим секундама утакмице када је шутирао поред гола.
С обзиром на виђено, Наполи ће свакако бити задовољнији нерешеним резултатом. Међутим, упркос повољном исходу у првом мечу, изабранике Франческа Калцоне, ако и он у међувремену не добије отказ, очекује још већи изазов у реваншу када ће Барса имати предност домаћег терена.
У другом мечу вечери Порто је голом у завршници савладао Арсенал.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.