Izvor: RTS, 21.Feb.2024, 12:42

Бајерн и Тухел ће окончати сарадњу на лето

Бајерн Минхен и Томас Тухел одлучили су да прекину сарадњу на летом, годину дана пре краја првобитно предвиђеног ангажмана.
Фудбалски клуб Бајерн Минхен је саопштио да је постигнут споразумни раскид уговора са тренером првог тима Томасом Тухелом.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"У доброј, отвореној дискусији, донели смо одлуку да споразумно прекинемо уговор на лето. Наш циљ је да наставимо са новим фудбалским правцем са новим тренером у следећој сезони. До тада, сваки појединац у клубу је изричито позван да допринесе учинку у Лиги шампиона и Бундеслиги. Такође изричито позивам тим на одговорност у том погледу. Посебно у Лиги шампиона, након пораза 1:0 у првој утакмици у Риму против Лација. Уверени смо да ћемо доћи до четвртфинала на препуној 'Алијанц арени' уз подршку наших навијача", навео је генерални директор Бајерна Јан-Кристијан Дресен.
Тухел је у Бајерну наследио Јулијана Нагелсмана у марту 2023, а с тимом из Баварске успео је да освоји Бундеслигу на крају те сезоне.
"Договорили смо се да прекинемо ангажман на крају сезоне. До тада, наравно, наставићу да чиним све што могу са тренерским штабом да постигнем максималан успех", истакао је Томас Тухел.
Бајерн се налази у резултатској кризи, на последња три меча у свим такмичењима забележили су исти број пораза. У Бундеслиги заузимају друго место са осам бодова мање од првопласираног Бајера из Леверкузена.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.