Izvor: RTS, 21.Feb.2024, 12:23

Алкараз: Ђоковић је најбољи у историји по бројкама

Шпански тенисер Карлос Алкараз истакао је у разговору за Марку да је Новак Ђоковић најбољи играч света у историји тениса по бројкама.
Алкараз је услед повреде скочног зглоба предао меч првог кола турнира у Рио де Жанеиру домаћем играчу Тијагу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Монтеиру при резултату 1:1 у првом сету.

Дан уочи почетка тениског такмичења у најмногољуднијем граду Бразила Алкараз је између осталог говорио за шпанску Марку о достигнућу Новака Ђоковића.
"Свако има своје виђење ствари. За неке је Ђоковић најбољи, за друге Надал, за треће Федерер. Рафа је рекао да је Ђоковић најбољи по бројкама, тако и ја мислим. Ђоковић је најбољи у историји по бројкама, у то нема сумње. Верујем да је прича о томе ко је најбољи нешто што превазилази бројке. Сва тројица су ту и за мене су сва тројица великани", истакао је Алкараз.
Ђоковић је у каријери освојио 24 гренд слем трофеја, а у међусобним дуелима српски тенисер има позитиван биланс са три победе, док је Шпанац два пута тријумфовао.
"Било је мечева и пораза који су ме погодили, попут оних од Александра Зверева и Ђоковића на АТП финалу, од Николаса Ђарија у полуфиналу Буенос Ајреса", изјавио је Алкараз, који је признао да је заплакао после пораза од Ђоковића у финалу завршног турнира сезоне у Торину.
Алкараз је најавио да ће 3. марта у Лас Вегасу играти егзибиони меч против сународника Рафаела Надала.
Шпанац је 2022. године у дебитантском наступу у Рију освојио титулу, да би годину дана касније изгубио у финалу од Камерона Норија. Након пораза од Монтеира очекује га губитак од 300 бодова на АТП листи, тренутно има 535 више у односу на Јаника Синера, а почетком марта би требало да брани титулу у Индијан Велсу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.