Izvor: RTS, 21.Feb.2024, 12:01

Иво Карловић завршио тениску каријери

Хрватски тенисер Иво Карловић саопштио је да је окончао играчку каријеру.
Карловић је последњи меч одиграо 2021. године на Ју-Ес опену, у првом колу је елиминисан од Андреја Рубљова са 3:0.

"Неки од вас су приметили да је прошло доста времена >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << откако сам играо последњи турнир. Питају ме свакодневно да ли ћу се икада вратити. Жао ми је што ћу да вас разочарам, али овим писмом желим то да учиним службеним и да коначно објавим своје повлачење", написао је Карловић на X мрежи.
Карловић је изразио захвалност свим тренерима који су радили са њим током каријере.
"Породица ми је пружила огромну подршку и неизмерно их волим. Радујем се што ћу наставити да проводим време с њима радећи ствари које су нам важне и које нас испуњавају. Свима вама који сте били навијачи и подршка током година, хвала што сте били део мог путовања. Остаћу близак тенису и покушаћу да поделим своје знање и сва невероватна искуства с новим генерацијама тенисера", додао је хрватски тенисер.
Карловић је у синглу освојио осам титула, а најбољи пласман му је било 14. место на АТП листи. Каријеру је започео 2000. године, а најбољи пласман на гренд слем турнирима остварио је 2009. године на Вимблдону играјући четвртфинале.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.