Izvor: RTS, 21.Feb.2024, 11:32

Алкараз због повреде предао меч првог кола на турниру у Рио де Жанеиру

Шпански тенисер Карлос Алкараз није успео да се пласира у осмину финала АТП турнира у Рио де Жанеиру. Услед повреде предао је меч првог кола Бразилцу Тијагу Монтеиру при резултату 1:1 у првом сету.
Алкараз је у првом гему првог сета повредио скочни >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << зглоб, али је успео да направи брејк и поведе 1:0.

Монтеиро је узвратио рибрејком и изједначио на 1:1, али је шпански тенисер због повреде одлучио да преда меч после 10 минута игре. Монтеиро ће у осмини финала играти против сународника Фелипеа Мелигенија Алвеша.
"Сутра ћу одрадити тестове, да видимо да ли је озбиљно или не. Физиотерапеут ми је рекао да није озбиљно. Осетио сам јак бол када сам пао. У том тренутку сам се лоше осећао и знао да ће бити компликовано да наставим. Да сам одлучио да наставим даље да играм, само би било горе за мене. Одлучили смо да будемо опрезни из предострожности. Зглоб сам искренуо својом кривицом, дешава се у тенису", рекао је Алкараз.

Шпански тенисер је прошле године у финалу турнира у Рио де Жанеиру поражен од Британца Камерона Норија 5:7, 6:4, 7:5.
АТП турнир у Рио де Жанеиру се игра за укупни наградни фонд од 2.100.230 долара.
Најављено је да Алкараз 3. марта у Лас Вегасу игра егзибиони меч против сународника Рафаела Надала.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.