Izvor: RTS, 21.Feb.2024, 00:26

Судијска одлука Јовановића донела ПСВ-у реми против Борусије Дортмунд

Фудбалери ПСВ-а и Борусије Дортмунд одиграли су у Ајндховену без победника, 1:1 (0:1) у првом мечу осмине финала Лиге шампиона. Меч је судио српски судија Срђан Јовановић.
ПСВ је остао непоражен на свом терену ове сезоне у Лиги шампиона. Лидер холандског >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << првенства пружио је добру партију, показавши иницијативу и велики број шанси. Фалила је завршница у тим приликама да се дође до преокрета и победе.
Борусија је била пре свега посвећена одбрани и мора се признати да су се прилично добро побринули да нападач и капитен ПСВ-а Лук де Јонг буде безопасан током игре.
Гости су имали интервал озбиљнијих претњи и напада у првом полувремену одакле се изродио и погодак. Холанђанин Донјел Мален, бивши играч управо ПСВ-а, индивидуалном бравуром довео Борусију до предности у 24. минуту. Уз малу подршку стативе је његов јак шут завршио са друге стране гол-црте.
Српски судија Срђан Јовановић имао је пуне руке посла у првом полувремену, пошто је три пута показао жути картон. Два пута играчима Борусије, једном ПСВ-а.
ПСВ је наставио са надирањима ка голу ривала. До изједначења су дошли са "беле тачке". Јовановић је досудио једанаестерац за домаћина после клизећег старта искусног Матса Хумелса на Тилманом. Колико год да су се играчи Борусије жалили да је остварен контакт са лоптом, Јовановић је после консултације ВАР-а потврдио своју одлуку.
Де Јонг је потом матирао Мејера и на семафору је од 56. минута стајало 1:1. Капитен ПСВ-а је прешао Руда ван Нистелроја на првом месту листе најбољих стрелаца у Лиги шампиона у историји клуба.
Реванш меч између Борусије и ПСВ-а биће одигран 13. марта од 21.00 у Дортмунду.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.