Izvor: RTS, 20.Feb.2024, 11:25

Преминуо легендарни немачки фудбалер Андреас Бреме

Легендарни немачки фудбалер и светски првак из 1990. Андреас Бреме изненада је преминуо у 64. години, саопштио је Бајерн Минхен.
"Бајерн је изузетно тужан због изненадне смрти Андреаса Бремеа. Изражавамо најдубље саучешће његовој породици и пријатељима. Бреме >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ће заувек остати у нашим срцима, као светски шампион и, још важније, као веома посебна особа. Заувек ће остати део породице. Почивај у миру, драги Анди", написао је Бајерн на Твитеру.
Највећи део каријере Бреме је провео у миланском Интеру (1988-1992). Играо је за Бајерн од 1986. до 1988. године, а био је члан и Сарбрикена и Кајзерслаутерна, као и шпанске Сарагосе.
За репрезентацију Западне Немачке, са којом је 1990. године постао првак света у Италији, одиграо је 86 мечева и постигао осам голова.
Био је стрелац и у финалу поменутог Мундијала, за победу Западне Немачке над Аргентином (1:0). Једини гол на мечу, вредан титуле шампиона света, постигао је из пенала у 85. минуту.
Западна Немачка је претходно била у групи Д са репрезентацијом Југославије коју је убедљиво савладала на "Сан Сиру" резултатом 4:1. Бреме је почео меч у првој постави Немаца и добио жути картон већ у седмом минуту.
У краткој тренерској каријери, Бреме је предводио са клупе клубове из домовине - Кајзерслаутерн (2000-2002) и Унтерхахинг (2004-2005). 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.