Izvor: RTS, 20.Feb.2024, 09:13

Чолов Атлетико против Интера у осмини финала Лиге шампиона

Фудбалери Интера и Атлетико Мадрида одиграће први од два међусобна дуела у осмини финала Лиге шампиона. Утакмица на "Ђузепе Меаци" почиње у 21.00, а текстуални пренос можете пратити на нашем порталу.
Италијански и шпански тим састаће се тек други >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пут у Уефиним такмичењима. Први дуел одиграли су у Суперкупу 2010. године, тада је шампион Лиге Европе, Атлетико савладао са 2:0 европског првака - Интер у Монаку. Стрелци су били Хосе Антонио Рејес и Серхио Кун Агуеро.
Интер Симонеа Инзагија прошао је кроз групну фазу Лиге шампиона без пораза, притом први је у Серији А. Атлетико је у заостатку за водећим тимовима у шпанској лиги, али такође није изгубио утакмицу у групној фази.
Дуел Интера и Атлетика биће изузетно емотиван за тренера шпанског тима Дијега Симеонеа, јер је био некадашњи првотимац италијанске екипе.
Популарни Чоло, како гласи надимак стратега Атлетика, наступао је за Интер, од 1997. до 1999. године и освојио је Куп Уефа с "нероазурима" - 1997/98.
Интеров неумољив двојац, Атлетико без Морате Интер је прошле сезоне стигао до финала Лиге шампиона, а ове године играчи делују као да имају довољно самопоуздања да нападну још један трофеј који су освојили трећи и последњи пут 2010. године.
"Нероазури" изгледају организованије него у прошлој сезони, а Маркус Тирам и Лаутаро Мартинез су савршен тандем у нападу. 
Аргентинац је већ постигао 20 голова у Серији А, док Француз има 10. На голу блиста Јан Сомер. Интер је у 2024. године непоражен, уписао је осам победа у свим такмичењима са само четири примљена и 21 дата гола.
Атлетико ће морати да се доказује у Лиги шампиона и Купу краља, јер је би право чудо требало да се догоди да освоји титулу првака у првенству.
Двојац Антоан Гризман и Алваро Мората одлично функционишу, противничким тимовима било је тешко у досадашњем делу сезоне да им се супротстае.
Међутим, Симеоне ће морати без Морате у Италију, што би могло да се испостави као велики ударац за тим. Упркос доброј офанзивној игри, одбрана Атлетика је имала доста проблема.
Потенцијални састави тимова:
Интер: Сомер, Павар - Де Вриј - Бастони, Дармијан - Барела, Чалханоглу - Михтаријан - Димарко, Мартинез и Тирам.
Уколико добију жуте картоне пропустиће следећи меч: Аслани, Мартинез, Михтаријан.
Атлетико Мадрид: Облак, Молина - Савић - Хименез - Ермосо - Рејнилдо, Де Пол - Коке - Саул, Гризман и Љоренте.
Уколико добије жути картон пропустиће следећу утакмицу: Лино.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.