Izvor: RTS, 18.Feb.2024, 21:18

Жарко Паспаљ после операције срца пуштен на кућно лечење

Прослављени српски кошаркаш Жарко Паспаљ пуштен је на кућно лечење после операције срца, преноси агенција Танјуг.
Жарко Паспаљ (57) је прошле недеље подвргнут хирурушком захвату, након што је и раније имао проблема са срцем и уграђен му је пејсмејкер, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << преноси Танјуг.
Прослављени кошаркаш се у Клиничком центру Србије опорављао после аблације срца - процедуре којом се умањују симптоми убрзаног и неправилног рада срца, кратак дах и нетолеранција на напор. Захват је био у плану, али је убрзан новонасталим проблемима.
Паспаљ је још 2001. године имао инфаркт, а пре две године је такође био у болници због срчаних проблема.
Требало је да Паспаљ присуствује свечаности у Атини, где је својевремено играо за Панатинаикос и Олимпијакос, али је због проблема са срцем хитно хоспитализован, пренели су 12. фебруара грчки медији.
Прослављени центар је током каријере играо за Партизан, Будућност, Олимпијакос, Панатинаикос, Паниониос, Арис из Солуна, Париз, Виртус и Сан Антонио. 
У репрезентативном дресу освојио је Европско првенство 1989, 1991. и 1995. године, као и Светско првенство 1990. године. Два сребра са националном селекцијом узео је 1988. у Сеулу и 1996. у Атланти.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.